Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice švedska z avtom

švedska z avtom

pozdrav. letos se z družino odpravljamo na dopust na Švedsko (z avtom). zanima me če je že kdo bil, kaj se splača vidt, smer potovanja, priporočate ogled še danske,…. skratka vsaka informacija bi mi prišla prav. še posebej pa me zanima kako je s trajekti, ali se je treba prej rezervirat, ali je gužva in se čaka blazno dolgo, se trajekti peljejo samo ob določenih urah (poredko ali pogosto). torej če ima kdo napisan potopis in objavljen na netu naj mi prosim napiše stran, da si malo preberem.
aja zanima me pa predvsem turistična ponudba za majhne otroke, ne ravno muzeji in tako naprej. hvala, sabina

Nujno si rezervirajte par dni za Stockholm, je prekrasno mesto. Tudi za otroke. Na začetku otoka Djurgarden je muzej Astrid Lindgren s potovanjem skozi njene pravljice, zraven muzej z znamenito ladjo Vasa in Nordiska Museet, največji švedski kulturno-zgodovinski muzej, mogoče bi bilo tudi zanimivo za otroke. Blizu je tudi akvarij, no, ta ni ravno kaj posebnega, naprej pa zabaviščni park Tivoli in še naprej ogromen muzej na prostem Skansen, kjer najdeš poleg starih zgradb s cele Švedske in tudi Norveške še razne starinske delavnice – pihanje stekla, pekarnice z dobrotami …, ljudje oblečeni v starinske noše, res luštno. Skratka, dela za ves dan. Pa mogoče bi se otrokom zdela zanimiva tudi kraljeva palača, pa vožnja z ladjico med otoki… Mi smo bili samo v Stockholmu, z letalom, smo pa vzeli Stockholm card, s katero imaš zastonj vstop povsod, zastonj vse prevoze in takrat sta bili vključeni še dve krožni vožnji z ladjico po cca 1 uro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close