Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sva v nekem čudnem ” odnosu”

Sva v nekem čudnem ” odnosu”

Odgovor na objavo uporabnika
Lačna mačka, 14.11.2021 ob 07:46

Eh, no. Moj si tudi dopisuje z ženskami, tudi z bivšimi, ampak nič takega. Enkrat, priznam, je pozabil doma telefon in sem prebrala. Si je pa v času prejšnjih vez dopisoval z eno bivšo, ko se je videlo, da ni prebolel. Nikakor mu tista veza ni uspela. Pri naju je tako, da imam pač obcutek, da je od tega odnosa odvisen in zato ne išče nikjer drugje tolažbe. In tudi vse te ženske vedo zame, ker omeni. Tudi jaz si dopisujem z dvema nekdanjima loverja in mi moj reče, da si. Odgovorim, da ja, da si res. Nimam namena s kom karkoli, sta mi v redu kot osebi, samo ne bi šla v vezo s katerim od njih.

To kar pišeš tako mirno, kot da bi bilo nekaj najbolj normalnega, ni v redu. Ne kar ti počneš, ne kar on. Na eni točki bo počilo slej ko prej. Takrat bosta videla, da to nikamor ne pelje. No, po eni strani so takšni odkloni ali stranpoti, ki se vsem na eni točki v dolgih zvezah zgodijo pravzparav lahko tisti dogodek, ki zvezo bodisi dokončno uniči ali pa le izredno močno okrepi. Kot pravi ena psihologinja: “some affairs are breakups, some affairs are makeups.” Ko vidiš kaj vse lahko izgubiš zaradi zanemarjanja partnerja, lenobe pri iskanju rešitev in premalo truda med dvema, ter se zaveš, da je res konec, te strezni in vložiš od tu dalje ne 100 ampak 300% v to zvezo, zato postane neskončno boljša od tistega, kar je bilo. Kitajci pravijo besedi kriza: nevarnost in priložnost. Le od vaju je odvisno kaj bosta iz tega kar imata danes na razpolago naredila. Vztrajala pri toksičnem početju, v upanju na čudež, ali zavihala rokave in vložila sebe v celoti, da bo obema ne le lepo, ampak najlepše.

Problem današnjega parčkanja vidim v tem, da se predajamo večim ljudem na začetku z zmenkarijami – poskusi, da ne boš neizkušen, poskusi da te ne prime pri 30ih in obžaluješ, poskusi, zamenjaj, ne na prvo žogo, poišči pravega itd. Kaj se zgodi – vložimo sebe, čustva in po krajšem obdobju gremo s to osebo narazen – torej se ločimo. To je vzorec, ki smo ga podzavestno ustvarili, navada da gremo v nekaj in potem na eni točki izstopimo iz odnosa. Ko to nekaj let ponavljamo, dokler ne naletimo na “pravo osebo” in ja, ta je oh in sploh, zdaj je to to,  se poročimo in naenkrat postane težko, pridejo težave. Prvi refleks je “jaz grem”. Izstopam, ker ne znam drugače, izstopam ker ne sme biti težko, ni ta prava oseba, … Tako pride do ločitev, saj se ne spodbuja krepitev odnosa, iskanje rešitev znotraj sebe in odnosa, temveč menjaj menjaj… in zato jih je danes toliko več kot včasih.

Odgovor na objavo uporabnika
Toytoy, 10.11.2021 ob 19:34

Igračka

niti malo se ne počutim kot neka igračka. Nevem kaj kradem njegovi partnerki, pa tudi če kaj je to samo čas ki ga posveča meni namesto partnerki. A je to moj problem in kaj ima moje samospošovanje ponos s tem?

Saj pa se nisva nikoli skregala, sva razčistila stvari in ostala v nekih bolj prijateljskih odnosih.

Ne vem pa kaj tebe tako boli in moti, verjetno si doživela kaj podobnega, se je tvoj tudi raje posvečal drugi kot tebi mogoče?

Ja žene, včasih se malo zamislite in razčistite pri sebi kaj vaše može in partnerje odnese k drugi ženski, kaj pogrešajo doma pri vas da grejo drugam…in ni vedno sex tisti

Ljubica, what goes around, comes around…. nič nimaš s tem… Ha, ha, ha, ti pa prekleto paše a ne? Pazi na svojo karmo ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close