Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sv.Filip i Jakov

Sv.Filip i Jakov

Pozdravljeni,
zanima me, ali je kdo ze letoval v Sv. Filip i Jakovu in ima izkusnje. Po opisih in slikah mi je kraj vsec, vendar je avgusta baje nora gneca.
Imam triletnega otroka.
Gledam apartma, ki je nad plazo Iza banja (Put Primorja). Ta plaza je betonska, na delih kamencki. Sence ne zgleda ravno obilo – na slikah so neki manjsi drevescki in vecji ob robu plaze, ki so ze precej oddaljeni oz. so pred njimi beach pubi. Zanima me, ali je plaza primerna za otroka, koliksna je v resnici gneca v sezoni itd.? Hvalezna bom za vsak odgovor.

P.s.: Sicer nismo za samotne plaze. Vsec nam je, ce imamo moznost na plazi spit kak sok, ce so igrala itd., ampak guzve pa res ne maramo.

Odvisno od tega, kakšno plažo in morje pričakujete.

Nivo kopanja je približno na nivoju kopanja v Portorožu – mlakužasta voda, s folkom nabita obala. Le da v Portorožu lahko plačate ležalnik in plac in imate mir pred rajo – tam tega ni. Če vas to ne moti, pojdite tja.

Ravno to me je zanimalo – ce je res nabito polno, glede na to da je to sicer manjsi kraj. V tem primeru ne zelimo tja, saj taksne gnece ne zelimo. Tudi sence za otroka verjetno v takih razmerah ni mogoce imeti, saj verjetno zasedejo vsako drevesce. Hvala za odgovor.

Kar dobro poznam ta del – vse kar si že ugotovila in napisala je res. Sence res ni veliko ampak glede na to da greste v apratma in boste verjetno imeli s sabo veliko “otroške krame” ena marela in podstavek ne predstavljata veliko več.
Gneča je kar, ker je tam tudi camp, se pa ob 12-15 kar konkretno plaža izprazni. Velika gneča je tudi zvečer, ker pridejo še iz okoliških zaselkov. Imaš pa kar nekaj sladoleda, lokalov, stojnic, 2 manjši trgovini, igrala, avtomobilčke, napihljive zadeve, vodni športi, …
Mogoče poglej malo bolj v smeri proti Turanju (15 min od SFJ ob obali po pločniku), tam so bolj taki zalivčki z kamenčki, malo manj gužve, samo sence pa tudi ni veliko. Zgoraj ob pločniku so nizka drevesa, ki pa so kar zasedena že zjutraj z brisačami.
Glede ustreznosti plaže pa sama veš kako ti ustreza, nam kamenčki in na začetku nizka voda, da se otrok lahko samostojno igra ali plava.
Če te še kaj zanima, vprašaj.

Hvala za odgovor.
Gledala sem ta apartma: https://www.obmorju.si/apartmaji/sveti-filip-i-jakov/apartma-relax/20290
Na plaži v bližini je res verjetno največja gneča, ker je opremljena z igrišči, pubi itd. Bom pogledala še v smeri Turanja. Imate morda kakšen kontakt od lastnika kakšnega apartmaja v tej smeri, ki bi mi ga priporočali.

Kaj pa plaže in apartmaji v smeri proti Biogradu, bolj na robu Sv. Filipa i Jakova stran od te glavne plaže? Ali so tam tudi kakšne urejene plaže ali samo divje?
Hvala! 🙂

Apartma je Ok, blizu plaže, kjer imaš vse našteto igrala, lokali, igrišče za odbojko,….ampak tam je res gužva se posebaj avgusta.
Naprej proti Biogradu ni nič tako urejenega kot tu, vendar se že kmalu začne obrobje Biograda.
Za Turanj nimam kontakta, malo poglej ponudbo, pazi pa obvezno mora biti APP pod glavno cesto-magistralo.

Tisti konec dobro poznam in drži – v Pašmanskem kanalu je motna mlakužasta voda, ki se preliva enkrat gor, drugič dol. Gneča nepopisna.
Precej drugačna slika je na otokih v Zadarskem arhipelagu. Predalgam ti, da pregledaš poudbo na otokih, a ne v mestih velikosti kot je npr. Sali.

Sv Filip i Jakov sva obiskovala, ko še nisva imela otrok. Sama vasica nama je zelo všeč, blizi Biograda, kjer je skoz dogajanje, dobro izhodišče za izlete ipd.
Sama plaža pa zanič.

To je tisto mesto ob morju, k je plaža zraven glavne ceste? Če mi plačaš me tm ne vidiš.

Na območju, o katerem je govora, ni ceste ob plaži.

Najbolj neprijazen kraj za male otroke, ker nimaš nikjer sence. Smo zjutraj hiteli pod bolnico, kjer je bil en manjši prostor pod drevesi, ampak kaj, ko je bila nedaleč vstran kanalizacijska cev, tako da v vodo smo potem šli peš ob obali malo vstran. Takrat še ni bilo takšne gužve. Pa še ena fora je tam, obvezno vprašaj, če imajo parking zagotovljen. Kolikor vem, tam na ulici več ne smeš parkirat. Nisem pa bila doli že celo večnost.
Samo predlog, z malim otrokom smo mi hodili v Lovran pri Opatiji. Dopoldne na plažo, vmes malo spanja, popoldne pa je na plaži že naravna senca zaradi lege. Do Ilirske si tik tak, če pride kaj, da moraš k zdravniku. Sicer pa je od Lovrana do Opatije čudovita sprehajalna pot za z vozičkom. Ampak to so uhuhu leta nazaj, že dolgo ne hodimo k južnim sosedom. Z majčkenimi je pa res najbolj priročno biti v bližini doma. Kasneje smo začeli koristiti Izolo, me je bolj prepričala z zelenim okoljem kot ves dalmatinski kamen. Če bi hotela še kdaj na Hrvaško morje, bi izbrala Rab. Seveda ga imam prav tako v spominu izpred mnogo let.

Nimaš sreče, kaj to pišeš pod bolnico?? Avtorica sprašuje za Sveti Filip, ki je malo večja vasica in Turanj, ki še trgovine nima od kdaj je tam bolnica?

V Turanju se najdejo prijetni apartmaji z skoraj zasebno plažo.

Kaj pa otoki čez? Ugljan, Pašman? Manj gužve, poceni apartmaji?

Glede na to, da berem, da je zvon cerkeve v Filipjakobu zelo glasen in turiste budi že ob 6.00, me zanima, kako glasno je to v resnici. Razumem, da zbudi turiste v kampu v šotoru in tiste v apartmajih 20 m od cerkve, kaj pa cca. pol kilometra oddaljen apartma od cerkve?
http://www.obmorju.si/apartmaji/sveti-filip-i-jakov/apartmaji-contessa/10304

Če si želite počitka in nimate radi gužve vam priporočam Otok Olib.
Za več informacij mi lahko pišete na dejan.ravs@gmail.com.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close