Sušilni stroj s toplotno črpalko – vprašanje za uporabnike
Sem pred nakupom novega sušilnega stroja in prosim vse tiste, ki imate novejši sušilni stroj s toplotno črpalko in v njem sušite tudi oblačila kot so majice, kratke nogavice, trenirke, kavbojke, da napišete, kako ste zadovoljni z rezultatom sušenja. Ali se vam oblačila zaradi sušenja kaj skrčijo, ali jih posušite do suhega ali do vlažnega, in seveda, kateri sušilni stroj imate, ali pa vsaj proizvajalca stroja in okvirno ceno, se pravi cenovni razred.
Pri nas imamo 15 let star stroj, ki zaenkrat sicer še dela, a počasi iščemo zamenjavo, ki bo sposobna sušiti na nižji tempraturi in tudi posušiti do suhega. Naš zdaj tega ne zmore, ga senzor prezgodaj ustavi.
cote se ti ne bodo skrčile, ker imajo nižjo temperaturo sušenja že v osnovi, katero lahko pri nketarih modelih še znižaš. Kar se tiče sušenja do suhega, mi ponavadi damo žehto še na 20,30 minut toplo prepihovanj po končanem sušenju. Oboje pa poteka (sušenje, prepihovanje) pri nižji (znižani) temperaturi. zato tudi toplo prepihovanje
mamo miele TCE630WP eco
glej tudi s kakim bekom za od 350/400 € naprej boš težko zgrešila. Jih kar pohvalijo. In kar dosti dobiš na vložen denar. za gorenje pa ne dam roke v ogenj, da boš zadovoljna glede na vložek in pričakovanja
Če boš/ko boš kupovala sušilc preveri da je tolk velik še bolje večji kot pralni stroj, preveri energijski razred (porabo na sušenje). Preveri tud čas sušenja in pa učinkovisto sušenja (je narisana ožeta cunja, kaplja vode). Učinkovitost naj bo A, ter nad 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. NIžji ko je procent, več vode ima perilo po končanem sušenju, kar pomeni dodatno sušenje, da dobiš suho ven. Tud nabor programov. Pa glej da bo mel 5 let garancije, čeprav z dokupom
Imam najdražji Miele stroj. Po resnici povedano ga ne utiliziram do te mere, da bi upravičil ceno – ker sušilcev enostavno nisem vajena. S tkaninami delam zelo previdno, večina jih sušilec vidi samo na poti v pralni stroj zraven:) Mi je super za brisače, posteljnino (če ni prevelika, najine 200X260 ne zmore, ampak jo samo rola v kokon, ki se znotraj nikoli ne posuši). Sušim še moževo spodnje perilo, kakšne majice, trenirke, stvari, ki mi jih ni škoda. Skrčiti mi ni uspelo še nič, nikoli pa ne posuši čisto čisto do konca, zato tudi jaz dam za zaključek še 20 min toplega prepihavanja. Aja, pa zadnjič sem odkrila, da je super za puhovke.
Forum je zaprt za komentiranje.