Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sušilni stroj

Sušilni stroj

Je kdo kupil sušilni stroj zadnje čase in je RES zadovoljen z njim?  Katero znamko?

Hvala vnaprej ..

Mi smo kupili v mesecu maja sušilni stroj, znamke Samsung s toplotno črpalko.

Sva se odločala med tremi znamkami, ista kilaža…pa skoraj ista cena, Gorenje, Samsung, AEG…sva se nazadnje odločila za Samsung.

Sva zadovoljna z njim. Garancija 5+2 leti, za digitalni inverter motor 20 let.

Kateri model.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2955, 15.08.2023 ob 14:51

Mi smo kupili v mesecu maja sušilni stroj, znamke Samsung s toplotno črpalko.

Sva se odločala med tremi znamkami, ista kilaža…pa skoraj ista cena, Gorenje, Samsung, AEG…sva se nazadnje odločila za Samsung.

Sva zadovoljna z njim. Garancija 5+2 leti, za digitalni inverter motor 20 let.

Midva imava bosch s toplotno črpalko, ne vem modela iz glave, cca 650 eur. Zdaj posuši sicer ok, zmečka pa precej bolj kot gorenje prva generacija na izpuh. Vmes smo imeli še dva kondenzacijska, prva generacija, se ne spomnim firme, mogoče Beko, skečkano kot iz kravje riti, drugi malo boljše.  Toplotna črpalka bi naj nekaj prihranila pri elektriki, ampak žal nimam primerjave, ker smo nove stroje kupili ob selitvi. Žal v stanovanju nimam možnosti na izpuh, ampak za vikend pa mislim, da bom vzela na izpuh, če še gorenje to sploh dela. Itak sušim samo pozimi, stroj pa vklopim pred tuširanjem, pa čisto dovolj zagreje kopalnico cca 8m2

Kako dolgo, 15.08.2023 ob 15:47

Midva imava bosch s toplotno črpalko, ne vem modela iz glave, cca 650 eur. Zdaj posuši sicer ok, zmečka pa precej bolj kot gorenje prva generacija na izpuh. Vmes smo imeli še dva kondenzacijska, prva generacija, se ne spomnim firme, mogoče Beko, skečkano kot iz kravje riti, drugi malo boljše.  Toplotna črpalka bi naj nekaj prihranila pri elektriki, ampak žal nimam primerjave, ker smo nove stroje kupili ob selitvi. Žal v stanovanju nimam možnosti na izpuh, ampak za vikend pa mislim, da bom vzela na izpuh, če še gorenje to sploh dela. Itak sušim samo pozimi, stroj pa vklopim pred tuširanjem, pa čisto dovolj zagreje kopalnico cca 8m2

Aja, pozabila sem vprašat, kako dolgo suši tale samsung. Samo za primerjavo, ker meni se meša. Za v omaro mi drndla bosch skoraj pet ur pri centrifugi 1600 obratov. Naslednji stroj ne bo na toplotno, razen če bo lih ven špukal elektriko. Meni ni noben prihranek elek.energije  tega veden.

Ma kakšen le sušilni stroj?

Mene pa zanima, kako suho je perilo iz susilca?

Imam pravilo, da ko je perilo na stojalu ze suho, ga pustim se malo, da je res za zihr povsem presuseno.

V susilcu sem susila nekajkrat ze davno, a perilo nikdar ni bilo povsem suho, se vedno malcek vlazno, za likanje super, se ravno dosusi do konca z likalnikom, a za pospravljanje v omaro ai poznejse likanje pa povsem neprimerno, ga je potrebno se posusiti.

Torej, zdaj susilci posusijo perilo res v nulo?

Jaz imam Beko in lepo posuši, v približno uri in pol. Jaz ga sicer nikoli ne nabašem, da ni perilo zmeckano. Potem pa takoj ali zložim ali dam na obešalnik. Tudi npr. moške gate, ki so spredaj bolj debele, posuši v nulo.

Prezadovoljna sem z Bosh serije 6 s toplotno črpalko. Kupila lani preko zveze potrošnikov. Posuši vse, itak pa je treba izbrati pravi program sušenja in stopnjo suhosti. Teh je osem. Najdlje suši slabe 3 ure, po večini pa uro in pol. Zlagam takoj, ni pomečkano. Ne vem, kako eni pišete drugače.

ChatGPT, 15.08.2023 ob 15:31

Kateri model.

DV90T6240LH/S7 ta model…

Katerikoli Miele model

Zdravo! jaz mam pa nov Samsung , ta isti kot ste zgoraj omenjali DV90T6240LH/S7. Imam vprašanje ker mi gre pošteno na živce, pri vsaki uporabi takoj po vklopu stroj predstavlja katere funkcije ima in moraš 5x pritisnit mali krogec, preden potem sploh prideš do izbire programa. Jao, ali tudi še koga to moti, ali se da kaj spremeniti.?

Veste kak nateg je garancija na motor . Nikdar ne crkne motor vedno najprej krepne elektronika , ki jo potrebuje inverterski motor . Mislim , da je ni pod 200 evrov no na ta del pa ni garancije .  Mi imamo že drugo leto Gorenje Twin air power drive 8 kg  z inverter motorjem zaenkrat še dela dobro .

AEG, mislim, da serija 5, suši dobro, relativno hitro.

Zamenjali Gorenje ki je katastrofalno slabo sušil, trajanje sušenja pa je bilo enormno dolgo…

Jaz sem že prej imela Samsung in sem spet kupila Samsung sušilni stroj najboljši. Imam tudi pralni stroj Samsung. Prisegam na to znamko.

Kako dolgo, 15.08.2023 ob 15:50

Aja, pozabila sem vprašat, kako dolgo suši tale samsung. Samo za primerjavo, ker meni se meša. Za v omaro mi drndla bosch skoraj pet ur pri centrifugi 1600 obratov. Naslednji stroj ne bo na toplotno, razen če bo lih ven špukal elektriko. Meni ni noben prihranek elek.energije  tega veden.

Ne vem, če sploh še dobiš brez toplotne. Jaz svojega servisiram, ker se mi teh jajc s toplotno res ne da imet.

Ne kupujte gorenjevega susinega stroja premium edition, ker je perilo tako zmečkamo, kot bi ga ” krava” žvečila in se mi kar meša. Nikoli več niiic od Gorenja!!!

imamo nek sušilni stroj, a ga skoraj ne uporabljam. mogoče 2x na leto. nimam pojma, kakšen je. ima posodico, v kateri se mu nabere voda, ki jo moraš izliti ven. in sušeno perilo je zelo vroče po skušenju, vedno se bojim, da se bodo oblačila skrčila, zato raje ne sušim v njem. 🙁

Oh, sušilec je pa najbolj nepotrebna stvar v stanovanju. Če lepo obesim sploh ne rabim likat. Iz sušilca je bilo zmečkano, da se še zlikati ni dalo.

Sušilec bi dala na smetišče, če bi ga lahko prijela in nesla. Tako pa mi dela napoto. Ne zaženem ga niti enkrat letno.

Zadnjih 30 let imam tretji sušilec. Peremo in sušimo vsak dan; dela kot urca. Firma susilca niti ni pomembna, jaz si ne predstavljam obesat perila.

Ko vidiš po balkonih vse razobeseno izgleda zelo neestetsko.

A dej no ce mas na stojalu perilo ni sans da vidis karkoli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close