Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sušilec sadja status – poraba el energije

sušilec sadja status – poraba el energije

Kupili sušilec sadja, malo sadja posušili, sedaj pa je panika, ker kao bomo ful elektrike plačali… 😮
A ima kdo ta sušilec in je malo več sušil, pa me zanima, ali se je res tako grozno poznalo pri električni energiji?

glej, poglej kako priključno moč ma in jo pomnožis časom, ko je deloval (čas mora biti v sekundah) in dobiš porabljeno energijo v joulih.

to energij opotem primerjaš s 1 kWh (1000×3600) in potem vidiš kolko kWh je skuril..cena kWh je pa na računu od elektra

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imam biosušilec. V Merkurju je bil pred kakšnim mesecem 34€. Moj sicer dela že 20 let. Dokupil sem še dva platoja, pa suši skoraj v istem času kot takrat, ko je imel 4 platoje,

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Aja, ko je sezona sušenja, se mi poraba poveča za 3€ na mesec.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tega pa nisem vedela. Ali je tako pravilno? Sicer sem moč napisala kar tako, za primerjavo.

Če porabi 800 W, sušiš 8 ur
60 sek x 60 min x 8 ur = 28.800sek x 800 W = 23040000 : 1 kWh (3600000) = 6,4 kW

Tega pa nisem vedela. Ali je tako pravilno? Sicer sem moč napisala kar tako, za primerjavo.

Če porabi 800 W, sušiš 8 ur
60 sek x 60 min x 8 ur = 28.800sek x 800 W = 23040000 : 1 kWh (3600000) = 6,4 kWh
ure so ti ušle..ja W (watt) je J/sek (Joule na sekundo)
[/quote]

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

pa ne mi v joulih računat ipd……moč porabnika (sušilca) imaš običajno v Watih….to preprosto pretvoriš v kilowate (kW), konkretni primer 800W = 0,8kW…..to številko nato pomnožiš z urami ko sušilc dela……0.8kW x 8 ur = 6,4 kWh…..če je recimo v času dnevne tarife cena električne energije z vsemi davščinami in prispevki cca 0,20€ za kWh…..to pomeni, da je strošek 6,4 kWh x 0,20€ =1,28€

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close