Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Sušilc – kako zlagate vn cunje, da jih pol ne likate

Sušilc – kako zlagate vn cunje, da jih pol ne likate

Evola, po doooolgih premislekih, branju vseh možnih ocenah, študijah o sušilcu…smo si ga končno privoščili (v tandemu z novim pralnim strojem – star je imel premalo obratov)
Zdaj pa me zanima, vse tiste, ki o sušilcu vse že obvladate,
kateri način jemanja ven cunj in zlaganja direkt v omare imate?

Slišim, da nekatere zlagajo cunje ven direkt na sušilca eno na vrh druge, drugi pa kr že zlagajo sproti…

kak sistem imate?

res hvala za koristen nasvet!

K

Ko odpiska svoje, potegnem vse ven, zabrišem na fotelj, vsak kos perila strepnem in poravnam na mega tabure. In tako zlagam eno na drugo. Potem pa tisti, ki ima največ časa in volje do gledanja tvja, se usede na fotelj in lepo zlaga 🙂
Likam praktično nič.

jaz pa že sproti lepo zložim iz sušilca v en velik škaf, potem pa odnesem v zgornji štuk, raztalam po kupčkih, pa majo da pospravijo v omare.

Zložiš še TOPLE cunje, pa je potem skoraj tako, kot bi likal.

Kljub sušilcu večino oblačil še vedno likam, gre pa seveda hitreje. Sedaj ko imam močnejši likalnik pa nasploh 🙂

Določene stvari pa samo stresem, pogladim in zložim.

Kako to da večinoma še likaš? A ti sušilc ne poravna perfektno?
No, meni jih, zelo. Razen srajc, drugega sploh ne likam…

Mal se spotikam le, pri načinu sprotnega zlaganja…

Perilo iz pralnega strajo ne fliknem direkt v susilca, ampak ga stresem in raztegnem.
Susilca nikoli ne nafilam na ful.
Nastavim suhost na “za v omaro”
Veliko boljše je, da imas zamik vklopa in susi cim kasneje, torej mine čim manj časa od konca programa do zlaganja.
Mos susilec po koncu susenja perilo vseeno vsake toliko casa se obrne, kar nekaj casa pa ostane tudi toplo.
Takoj, ko gre, ga potegnem ven in pred TVjem zlozim na kupcke za vseh 5.

Na tak nacin ne likam nicesar.

Hvala Topsy,

Torej kot razumem, ga pobereš ven , verjetno kar v lavor, ga neseš v dnevno in tam v miru zlagaš na kupčke…?
A se že ne ohladi med tem časom?
ne vem, do zdej sem pobirala sproti ven in zlagala kr na sušilcu, zloženo pa dajala na kupček v košaro…

Kako to da večinoma še likaš? A ti sušilc ne poravna perfektno?
No, meni jih, zelo. Razen srajc, drugega sploh ne likam…

Mal se spotikam le, pri načinu sprotnega zlaganja…[/quote]

Odvisno kaj je za tebe perfektno poravnano 🙂 vsak ima drugačna merila…

Hja sej maš prav, če bi mojo mamo vprašala, zanjo sigurno ne bi bilo perfektno poravnano, pri današnjih službah, otrocih…ti je pa itak vse prfekt kar ti je olajšano 😉

Hvala Topsy,

Torej kot razumem, ga pobereš ven , verjetno kar v lavor, ga neseš v dnevno in tam v miru zlagaš na kupčke…?
ne vem, do zdej sem pobirala sproti ven in zlagala kr na sušilcu, zloženo pa dajala na kupček v košaro…[/quote]

Pa glej jo no, saj delaš glih tko kot jaz, zakaj bi zdaj delala drugače?

Hvala Topsy,

ne vem, do zdej sem pobirala sproti ven in zlagala kr na sušilcu, zloženo pa dajala na kupček v košaro…[/quote]

Susilec je v shrambi (kjer nimam prostora za zlaganje), ki je ob dnevni sobi. Poberem v lavor, potem pa iz njega zlagam. Tople cunje se v susilcu ne ohladiji tako hitro. Če bi se ohlajale res hitro, kot skrbi tebe, bi stroj porabil prevec elektrike, da bi sploh kaj posusil. Da se ohladi 6kg perila kar traja.

Enako.

kateri sušilec pa imate, sama ga imam tudi namen kupit, tam do 450€ je maximum. Nekaj ogledujem bekota dcu8330, ter Gorenje D724BL PRIMARY LINE, če imate v tem cenovnem razredu, mi prosim napišite kako ste zadovoljne in katerega imate.

Sušilc je od Gorenja….model D7664N
Smo pa vzeli tega največ tudi zaradi porabe.

uuufff sem mal pogledala karakteristike tega ki gledaš….ma kr visoko porabo 3,92. Če kupiš za cca 200 eur več, ti to pride noter v parih letih, ker je klasa A…

res bodi pozorna na porabo…
če boš veliko sušila, se ti bo oreng poznalo

uuufff sem mal pogledala karakteristike tega ki gledaš….ma kr visoko porabo 3,92. Če kupiš za cca 200 eur več, ti to pride noter v parih letih, ker je klasa A…

res bodi pozorna na porabo…
če boš veliko sušila, se ti bo oreng poznalo[/quote]

Odvisno koliko bos susila. Samo za vcasih bo cisto ok. Drugace bo pa poraba prevelika. In kot so ri napisale zgoraj, razliko nekaj 100€ hitro prineses note. Sploh, ker susilca ne kupujes vsako leto. Nam razred A s toplotno crpalko dela ze 6 let, v povprecju vsaj 1x dnevno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close