sušenje sadja v pečici
Jaz sem letos prvič sušila domače hruške v ventilatorski pečici. Dala sem na min temperaturo z ventilatorjem in pustila priprta vratica. Čez noč in takrat, ko nas ni bilo doma, sem jo seveda izključila. Ker sem imela precej debele krhlje, sem jih sušila tri dni.
Splača se seveda ne, saj pokuri ogromno elektrike, a domače sadje je le domače.
Hej!
Sama sem le enkrat susila v pecici slive; tudi kaksne tri noci. Bilo je kar nekaj packarije ( sok se je iztekal itd. ). Hitro sem se odlocila za bio susilnik, ki ga uporabljam ze kaksnih 13 let. Ni bil velik izdatek. Ga tudi posojam in se vedno lepo susi, pa se v kuhinji zjutraj krasno disi.
Vsem, ki imajo domace sadje, ga toplo priporocam. Tudi zelisca in gobe uspesno obdelam. Lp Babi
Lani sem v ventilatorski pečici sušila slive. Bilo je veliko packarije (kot so omenile že predhodnice), ker je sok iztekal na pladnje in sem jih vsak dan čistila in drgnila kot neumna. Sušenje je trajalo 3 dni, sušila pa sem 3 pladnje naenkrat. Pečico sem vklopila na 50 stopinj in pustila nekaj časa vklopljeno, nato pa sem jo izklopila in odprla vrata pečice, pa zopet vklopila, nato izklopila in odprla vrata pečice, … Ker je mami šlo lansko sušenje pošteno na živce, mi je letos kupila sušilnik in moram reči, da sem imela letos veliko manj dela in čiščenja.
Forum je zaprt za komentiranje.