Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sušenje perila zunaj ko je pod nulo

Sušenje perila zunaj ko je pod nulo

Pred kratkim je žena spoznala drugega in sem ostal sam z 11 mesečnikom. Saj sem že prej znal gospodinjiti, ampak pri pranju za naju dva se pa še malo lovim. Prosil bi za pomoč. Perilo sušim na balkonu, ker notri postane prevlažno in plesen ni dobra za otroka. Ali perilu škodi, če je obešeno zunaj in vmes čez noč zmrzne? Nisva ravno finančno toliko dobro stoječa, da bi si lahko kar naprej kupovala nove stvari za obleč. Bojim se, da bi od zmrzovanja nastale poškodbe na tkanini, sem pa ravno malemu kupil kar nekaj novih oblek ker je stare prerasel.

pa še eno vprašanje: kdaj ste vi začeli soliti hrano za otroka?

Hvala in ne skrbite, imava se čisto ok.

Zmrzovanje ni problematično, če ne tolčeš po perilu, ko je zmrznjeno 🙂 mene pozimi bolj moti smrad po dimu. Zato sem tudi kupil sušilca, najboljša investicija.

Hrano kamot soliš, ni pa kakšne potrebe posebne po tem. Naj razvije okus po hrani, ne začimbah in bo tudi v nadalje imel manj potrebe po soli. Ne pretiravaj, dodaj zelo malo.

Nč ni narobe, če zmrzne. Js sm solila obema zgodaj, ampak res bolj malo..

Poklon??

Glede perila, nikdar ga ne puscam ponoci zunaj, tudi poleti ne, sploh letos poleti smo imeli eno obdobje vlage in ce sem pustila do pozno perilo zunaj, je bilo ob 11ih zvecer bolj vlazno kot je bilo ob 6ih popoldan.

Koliko zmrzovanje skodi ali ne, ne vem, ampak perilo se mora posusiti cim bolj hitro, ne pa da se po njem svaljka vlaga, ker s tem izgubi vso svezino opranega in zasmrdi.

Sol dodajaj hrani, jodirano, a cisto malo. Recimo, ko kuhas za vaju oba nekaj, dodaj scepec soli, potem pa sebi na krozniku dosoli, ce ti ni dovolj slano.

Lahko sušite zunaj, https://www.regionalobala.si/novica/kje-pa-vi-susite-perilo-ta-nacin-je-hitrejsi-in-bolj-zdrav.

Tudi solite lahko prilagojeno, bo okus bolj izražen.

Nekje sem prebral, da tisti, ki močno solijo hrano to nagonsko počnejo zato, ker jim primanjkuje nekih mineralov.

Odgovor na objavo uporabnika
Babica Ida, 15.10.2021 ob 09:23

Lahko sušite zunaj, https://www.regionalobala.si/novica/kje-pa-vi-susite-perilo-ta-nacin-je-hitrejsi-in-bolj-zdrav.

Tudi solite lahko prilagojeno, bo okus bolj izražen.

Zvečer obesim perilo na stojalo, stojalo ob radiator, do zjutraj je perilo suho, zrak pa zaradi ogrevanja ni suh in ni vlage.

Tako delam že 25 let v treh različnih stanovanjih in nikdar nismo imeli vlage ali plesni.

oči sam, 15.10.2021 ob 09:03

Pred kratkim je žena spoznala drugega in sem ostal sam z 11 mesečnikom. Saj sem že prej znal gospodinjiti, ampak pri pranju za naju dva se pa še malo lovim. Prosil bi za pomoč. Perilo sušim na balkonu, ker notri postane prevlažno in plesen ni dobra za otroka. Ali perilu škodi, če je obešeno zunaj in vmes čez noč zmrzne? Nisva ravno finančno toliko dobro stoječa, da bi si lahko kar naprej kupovala nove stvari za obleč. Bojim se, da bi od zmrzovanja nastale poškodbe na tkanini, sem pa ravno malemu kupil kar nekaj novih oblek ker je stare prerasel.

pa še eno vprašanje: kdaj ste vi začeli soliti hrano za otroka?

Hvala in ne skrbite, imava se čisto ok.

Kupi sušilca rabi samo vtičnico za elektriko..jaz sedaj več zunaj ne sušim pa smo v hiši okrog polno drugih hiš vsi kurijo na drva in potem cunje neznosno smrdijo jih lahko še enkrat daš prat.

Verjetno imaš kje toliko prostora za sušilec ..lahko na hodniku ali kje za vrati.

Hvala vsem za odgovore. Bom pogledal za kak manjši sušilec, prostora imava bolj malo na razpolago, a mogoče bo šlo. LP

Sploh ni problema, če perilo ponoči zmrzne. Še kakšne klice se uničijo.  Ličinke morebitnih moljev pa sploh!

Poleg tega se potem, ko je bilo zmrznjeno, hitreje posuši.

Tudi če ga zmrznjenega previdno pobereš, da ga ne stiskaš in ne mencaš, se mu ne more prav nič zgoditi.

Bolj je problem, če imate v kraju kakšno industrijo in da sedajo delci nesnage na oprano perilo.

Kot že zgoraj :zmrzal celo koristi!

Kak sušilec pomaga. Smog je mal čuden pozimi, ko vsi raufnke poganjajo.

ni problema, 15.10.2021 ob 10:30

Sploh ni problema, če perilo ponoči zmrzne. Še kakšne klice se uničijo.  Ličinke morebitnih moljev pa sploh!

Poleg tega se potem, ko je bilo zmrznjeno, hitreje posuši.

Tudi če ga zmrznjenega previdno pobereš, da ga ne stiskaš in ne mencaš, se mu ne more prav nič zgoditi.

Bolj je problem, če imate v kraju kakšno industrijo in da sedajo delci nesnage na oprano perilo.

Kot že zgoraj :zmrzal celo koristi!

To bolj za mrčes. Ne pa cote smoga z raufnkov.

Kako pa mislis da perilo susijo v Jakutskem?

Če perilo čez noč zmrzne, bo bolj mehko. Ne rabiš dodajat mehčalca, ki ga itak raje ne dodajaj za otroka!

Sol lahko začneš dodajat po 9. mesecu, vendar ne več kot 2 grama dnevno. Vedno sol z dodatkom joda. Postopoma lahko nato dodajaš malo večje količine, vendar ne pretiravaj, preveč soli ni zdravo.

Šele po 7. letu starosti so ledvice dovolj razvite, da lahko soliš enako kot za odrasle (ena čajna žlička na dan). Pravilo je torej, da kuhaš z malo soli, sebi pa lahko po potrebi dodaš, ko je tvoj obrok že na krožniku.

Za sušilec greš lahko vprašat na CSD, kjer pomagajo tudi zaposlenim z nižjo plačo.

Hvala ampak to ne bi hotel, jemat komu ki ima manj od mene. Saj zmorem. Ampak pač povprašam za nasvet ker bi rad dobro poskrbel za malega in sem ata in mama v eni osebi. Ata spretnosti imam, mama spretnosti se pa še učim in zato zbiram informacije.

oči sam, 15.10.2021 ob 11:42

Hvala ampak to ne bi hotel, jemat komu ki ima manj od mene. Saj zmorem. Ampak pač povprašam za nasvet ker bi rad dobro poskrbel za malega in sem ata in mama v eni osebi. Ata spretnosti imam, mama spretnosti se pa še učim in zato zbiram informacije.

Vse bosta v redu poštimala. Maš ti to!

Predlagam da si kupiš sušilec. Če ga ne moreš dat na stroj, ga daš lahko kamorkoli drugam. Imaš tudi manj globoke če je 60cm preveč. Jaz imam 46cm globokega za 7kg. Ne samo da ti prihrani stojala po stanovanju, tudi hitreje imaš perilo porihtano. Stroj, sušilc, zložit, omara :). Pa ne kakšnih mehčalcev uporabljat. Pa volna, žamet ipd. ne gre v sušilec.

Lahko si kupiš razvlažilnik zraka, ki ima še funkcijo sušenja perila – če le imaš prostor, ki ga lahko zapreš (da ti ne suši celega stanovanja).

Jaz imam kar 3 stojala za perilo. Vse sušim zunaj in pozimi prestavim noter, kadar je takšno vreme, da bi se zunaj obleke dodatno navlažile. Če je suho in mrzlo, sploh noben problem, če zmrznejo, bodo potem mehkejše in hitro suhe.

Imam pa tudi jaz ta razvlažilnik, ki super posuši perilo. Obesim ven, da se prepiha in vsaj na pol posusi, potem pa zaprem v kopalnico in vklopim razvlazilnik. Se super obnese.

Sušilec sem imela in poklonla naprej, ker ga res nisem uporabljala. Se mi je zdel super naložba, ampak mi ni bil všeč. Razen za brisače, to se mi pa tudi ni splačalo. Poznam pa precej ljudi, ki jim je sušilec najboljša stvar na svetu. To je res stvar posameznika.

Glede soli sem jaz dodajala hitro, okoli 7 meseca, ker neslano ni hotela jest. Ko sem prvič maaalo posolila, se ji je čez noč odprl apetit. Sem pa uporabljala druge začimbe in pri cca 10 mesecih je jedla vse isto, kot mi, samo manj slano. Zdaj ima dobri 2 leti in je normalno. Itak ne solimo pretirano niti zase, tako da se mi ne zdi problem.

Moj poklon. Očitno je otrok v dobrih rokah.

Vzami vama sušilca, magari enega poceni na 12 obrokov. Ne bo ti žal.

Otroci v vrtcu pri 11 mesecih jedo že vso hrano, neprilagojeno, lahko jo je tudi tvoj otrok, zmerno.

Pa vso srečo!

Ne poznam tega sušilca, a mogoče je boljša izbira kot sušilni stroj, ker le-ta uničuje perilo.

Puščam običajno v garaži, kjer ni tako mrzlo kot zunaj in ti povem, da se perilo tako posuši hitreje kot v toplem prostoru.

Otroku vedno soliš hrano minimalno.

. https://youtu.be/IBkOOYbPrAo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close