Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sušenje jurčkov v bloku

sušenje jurčkov v bloku

Na žalost nimam možnosti sušenja na soncu, samo kakšno uro (pa se mi zdi, da je to premalo), tako da bi prosila za nasvet in postopek sušenja, če je seveda to mogoče.

Hvala!

Joj, tu pa ne bom veliko v pomoc:(

Imam elektricni biosusilnik in posusim zelo hitro.
Vem pa, da jeseni pri sorodnikih ( kmetje) susijo na veliki lonceni peci, ce ni vec lepih dni .

Jaz bi razprostrla samo v eni plasti na papirnate krpe in dala na sonce, kolikor ga je. Sicer pa sonce ni najpomembnejse, vazno je v zacetku, da sadju ali gobam odtegne cimvec vode….Pomemben je zracen prostor in suh zrak!!!
Lahko pa das tudi v odprto pecico , potem, ko se je malce ohladila od kaksne peke. Ali prizges pecico na 70 stopinj in susis ob tej temperaturi. To sem prebrala v kuharici. Ce jurckov ni prav veliko, jih naberes na debelejso nit in kam obesis. Zrak bo opravil svoje.

Sicer bom kar prepisala iz knjige:

pripravek razgrnemo po lesi ( lesene palcke) in ga damo najprej na sonce, da mu cimprej odtegne cimvec vode, nato susimo do kraja v senci, najbolje na vetru ali prepihu. Ob slabem vremenu moramo s susenjem na zraku prenehati in posusiti do kraja pri umetni toploti, ker bi lahko zacelo plesneti.

Lep pozdrav Babi

Babi, hvala, zlata si! 🙂
Sicer sem to rundo dala v zmrzovalnik, naslednjo bom pa posušila in upam, da mi bo uspelo.

Lp,
Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close