Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sušenje drobnjaka

Sušenje drobnjaka

Kako?

Misilila sem, da se ga da lepo posušiti, tako kot npr. petršilj, ampak očitno ni tako, saj je porumenel in sedaj ne vem, če je sploh užiten 🙁

Ima kdo izkušnje s sušenjem drobnjaka?

metka

Hojla,
jaz bi ga na tvojem mestu raje zamrznila (seskljanega), in čisto tak kot svež, ko ga odtališ!
LP

Pri nas ga narežemo, damo na cajtng papir in pustimo, da se na zraku posuši – vmes ga mal premešaš vsake tolko…
Moram povedat, da se kr fajn obnese… Smo pa veliki oboževalci drobnjaka in si – vsaj goveje juhe – ne znamo predstavljat brez:)))

Lilija, pa vam ne porumeni?
Moj je med sušenjem porumelen in kaj praviš, je še užiten?

metka

tudi jaz ga zamrznem. operem,dobro posusim…narezem in v frizer! prakticno kot svez. lp petra

Jaz ga tudi zmrznem in ga dam v večjo plastično posodo, katera dobro tesni, drugače se navzame njegovega vonja cela skrinja. Potem ga po potrebi dam v manjšo posodico, ki jo imam v zmrzovalniku v kuhinji, da mi ni treba skoz v klet v skrinjo letat. Meni je posušen precej brez okusa.

LP

Hvala vam za nasvete!

metka

Ni glih tolk zelen, ko prej – mal res potegne na rumenkasto… Brez skrbi, je užiten tud tak… Je pa res, da je posušen drobnjak bolj brez okusa…
Poskusi pa dat kterga v lonec in bolj na hladno mesto – pa ga maš tuintam svežga za narezat…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close