Sušeni paradižniki?
jaz ti lahko posredujem link GOSTIŠČA BARBARA v Idriji, kjer sem jedla in vem, da paradišnike pripravljajo sami in jih ponudijo v 2-3 njihovih jedeh.Piši jim, morda ti bodo razkrili kakšno skrivnost.Sicer pa imajo tam zares odlično-prav posebno hrano za prave gurmane.amaorda jih obiščeš in jih mimogrede povprašaš še za recept, sicer pa je tule link -pot na njihovo stran.
Poišči stare poste o sušenih paradižnikih, smo že pisali o tem.
Sama sem eno leto res dala sušit polovičke paradižnikov, volovsko srce, samo semena sem dala ven. Pokrila z gazo zaradi muh. In žal pozabila nanje, tako so se presušili v kamnito-trde skorjice, s katerimi si nisem vedela kaj početi. Kasneje so mi svetovali, da bi jih lahko zmlela v prah in dodajala juham ali omakam…
Glede na to, da jih v naši družini pravzprav jem samo jaz v kakšnih bolj izdatnih solatah za malico v službi, jih sedaj kar kupujem v kozarčku, pomočene v oljčno olje, od ETA Kamnik.
LP Mimi
Hej!
Za sušenje so najboljši majhni podolgovati pelati. cele polovičke. Sicer jih jaz kupujem v Italiji v rinfuzi že suhe.
Potem sledi postopek doma:
Sproti ( po potrebi) jih prelijem s toplo vodo, da sperem eventuelen prah, odlijem vodo in ponovno prelijem kpt suhe gobice. Postim , da se malo napne in lepo osušene stlačim v majhne kozarčke z raznimi začimbami, zelišči, dolijem olivno olje in kozarček zaprem. Po 2 tednih so imenitni.
Kar take suhe dam pa v omake, juhe.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.