Najdi forum

Sušeni kaki

Ojla,

včeraj sem dobila malo več kakija. Zanima me, če ga je katera že sušila, koliko mora biti sadež zrel in zakaj ste ga potem uporabile.

Za odgovore vam bom zelo hvaležna.

Lepo nedeljo še naprej
Lidija

Hej!

Popoldne jih bom sla nekaj nabrat. Nisem jih se susila( imam biosusilnik).

Bom pa poskusila. Mislim, da ne smejo biti mehki, da bi dobila pele rezine.
Moji so take vrste, da so dobri sele omehcani ( v shrambi). Se pa bojim, da ce narezem na rezine se take trpke, bo trpkost ostala tudi v posusenih suhih rezinah.

Obstoja vrsta trdih zrelih sadezev. Mislim, da bi bili tisti ta pravi.

Kakije narezes, pomocis v malo vode, v katero si nakapala nekaj lim. soka
( da obdrzi lepo barvo – ne porjavi) in plosko zlozis na susilne pladnje.
Koliko casa? Zdaj nimam navodil pri sebi – da se sok posusi. Mislim, da mora biti rezina prozna, ne krhka, da bi se ob dotiku lomila.

Tako bom sama poskusila, ce bo uspelo. Bo prva izkusnja. Mogoce se dobiva kak namig. :)) Lep pozdrav Babi

Moji starši sušijo v sušilniku mehko vrsto kakija. Sušiti ga dajo, ko še ni mehek – sicer je lupina že lepe oranžne barve, vendar je meso še čvrsto.

Hej, Andi!

Take sem nabrala danes: lepa oranzna lupina in trdi. Lahko povprasas starse, ce rezejo na rezine ali na cetrtine, prosim? Lp Babi

Babi, šele zdaj imam čas, da ti odgovorim. Kakiji so zdaj ravno pravšnji za sušenje, moji starši jih narežejo na krhlje (ne na četrtine), sušijo jih tako dolgo, da so še voljni. Če imaš še kakšno vprašanje, kar vprašaj.

Tudi mi zdaj 100 na uro sušimo kakije in to predvsem zato, ker so trpki (neužitni). Ko so suhi so pa super in sladki in se trpkost sploh ne čuti, seveda niso tako “medeni” kot zreli, ampak čisto normalno sladki.
Sušimo pa jih v električnem sušilniku toliko časa, da so lepo suhi.
LP Špela

Hej! Hvala obema.
Saj skoraj nimam vec kaj susiti, ker sem jih pridno razdajala:) Na drevesu jih je se veliko. Pridejo na vrsto te dni. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close