SUSAK
Na Susku sem bil pred dvemi leti . Lahko bi bil zelo lep otok a kaj ko je poln smeti . Nikjer nisem videl koša za odpadke . Gostilne so da bog se jih usmili , trgovina je grozota , cigarete pa sem lahko kupil samo na pošti .Lastnik apartmaja je bil slovenec in predenj sem prišel sva se po telefonu zmenila za čoln pasara s T4. Obljubil je celo da bo brezplačno , ko pa sem bil tam je rekel da ga ima zunaj in , da se mu ga za par dni ne izplača spustiti v morje . Ker vem kateri je njegov čoln sem se lahko tudi prepričal , da je sidran v zalivu in ne zunaj . Sam otok bi bil krasen a je vse skupaj žal še precej za časom . Po ogledu sodeč , je za podvodni lov najbolj primerna južna stran otoka , vendar v popoldanskem času kar močno valovanje ne dovoli plavanja ob obali .
Oglej si ( http://www.susak.org/rbm/index.php?Lng=si ) vendar vse jemlji malo z rezervo . Če je številka telefona še vedno taprava sicer ne vem je pa : Ramšak Branko 00 385 5 12 39 040 .On živi na otoku stalno in oddaja neke vrste apartmajev , pazi pa , da te ne naseli v podrtijo namesto v apartma tako kot je to naredil z mano .
pa dober ulov .
plaže so najboljše okoli mesta susak.. ena je praktično ob glavnem pristanišču, druga je zaliv desno od nje, le da se v njej rade sidrajo vse jadrnice tega sveta.. to sta praktično edini peščeni in dostopni plaži na Susku.. ostalo so majhne in kamnite z ostrimi kamni, tako da se lahko resno porežeš. Mi smo šli okoli otoka in našli še par manjših (za max 3 ljudi recimo), ki pa niso ravno dostopne v pol ure ali eni uri..
glede ribolova je nam domača gostiteljica striktno zabičala, dda bomo imeli hude probleme, če nas vidijo “domačini” (ta izraz je na Susku relativen) z recimo harpuno.. tko da se nismo igrali s tem.. pa tud rib nismo vidli ravno v izobilju ko smo se potapljali.. ena rjava alga je požrla vse in je življenje pod vodo blo videt dost revno.
boste vidli.. v treh dneh itak spoznaš vse kar je za videt, je pa mirno in Susak je predvsem za odpočit si in v senci pijuckat fino domače vince, pa ribce nabaviš pri ribičih etc.
Forum je zaprt za komentiranje.