Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Super carski praženec za zajtrk

Super carski praženec za zajtrk

Ojla, dobro jutro.:)

Če koga zanima sobotni zajtrk malo drugače, ravnokar smo naredili carski praženec, narejeno hitro, da se ne matraš eno uro s peko palačink, pa tudi boljša zadeva, če mene vprašate. Evo (za kakšne 4 osebe ali pa 3 lačne:):

1 skodelica (jogurtova ali za belo kavo- malo večja) ržene moke (ali ajdove ali polnovredne)
1 skodelica bele moke
mleka kakšnih 3 dcl (toliko, da je zmes gosta kot za kakšen kolač, bolj gosta kot za palačinke)
2 pesti orehov (ena mletih, ena celih jedrc)
2 žlici rjavega sladkorja (ali več, če ste bolj sladkosnedi, ali manj če ste manj)
malo ruma
marelična marmelada na koncu
1 vanilijev sladkor (po želji)

Vse skupaj zmešate, razen marmelade, celih jedrc orehov in vanilijevega sladkorja, v ponev daste žličko olja ali malo masla in ko je vroče, vlijete pol mase v ponev, par minut počakate, dodaste cela jedra orehov,potem pa s kuhalnico razsekate zadevo na majhne koščke, obračate in do konca spečete, daste na krožnik, posujete z vanilijevim sladkorjem in žlico kiselkaste marmelade. Lahko dodaste še žlico kisle smetane. Na ponev daste spet malo masla in tako spečete še drugo polovico testa.

Pri nas je šlo en dva tri. Dober tek.

Hvala Frca… kot naroceno.. ze nekaj casa se mi lusta po smornu.. sem ze mislila iskat kaksen dober recept.. pa najdem tvojega.. 😉
Bomo poskusili…

dobro je tole dobro…

ampak imate pa pozen zajtrk :))

mi smo vstali že ob 6.50 :((

:))) Jaz sem vstala že ob 6.00, ker več kot 6 ur sploh ne morem spati. Potem sva z možem dve uri lepo počasi srkala kavo in se mečkala na kavču, potem je prišla hčerka dol po štengah iz spalnice in popila šalico mleka, okrog desetih pa je priromal še sin in smo se zmenili za zajtrk.:) Kosilo imamo ob vikendih ponavadi okrog 17. ure, večerja kakšen jogurt ob 20.uri ali še pozneje. Če gremo kam ven, gremo po zajtrku. Danes bomo bolj ali manj doma.

Ja, smo tip ljudi, ki nismo lačni takoj, ko vstanemo. Vem, da je napačno, ampak med tednom nihče od nas zjutraj sploh ne je. Ne moremo. Pa sem se trudila z otroki, ko sta bila manjša, ampak enostavno ne moreta, ne eden ne drugi.

Vas razumem.. mi tudi vcasih brunchamo 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close