Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika šunka v ovitku, prosim za recept

šunka v ovitku, prosim za recept

Kuharice, ki niso šle na morje, prosim za recept za šunko v ovitku. Na spletu sem že iskala, a ne najdem.
A moram gnjat najprej skuhat posebej? In kakšno testo naredim?
hvala

V kakšnem ovitku? Misliš na šunko v testu? če ja, potem šunko prej skuhaj in pusti stati nekaj časa. Potem naredi testo za kruh in peci toliko časa, kot se mora peči kruh. Nič več. če šunke ne boš prej kuhala, bo testo zanič, ker bo preveč prepojeno s slanico od le-te.

ja, v testu sem mislila, seveda 🙂 Ali mora biti testo kakšno posebno ali čisto navadno za beli kruh?

napiši šunka v testu, super recepti

Ravno zdaj se peče moja šunkica.

Prej sem jo skuhala. Testo čisto navadno za kruh. Preden sem šunko zavila v testo sem jo pa premazala z stepenim beljakom, da ne odstopi od testa.

Jaz šunke (kupljene) nisem skuhala, ker piše, da ni potrebno kuhanje, sem jo samo dobro umila, da se odstrani tista sluz sluzasta.
Zamesila sem navadno testo za kruh in dodala vanj: olivno olje (namesto navadnega), zrezane črne olive, košček (npr. 4×4 cm, kar mi je pač ostalo) feta sira, zdrobljeno cvrto čebulo (kupljeno, za manjšo pest), zdrobljen rožmarin (člsto malo) in pustila, da vzhaja. Šunko sem zavila tako, da je več testa zgoraj, ga malo ovila kot nekakšne okraske, namazala z jajcem in pekla na 180°C. Čas peke je odvisen od teže šunke. Diši kot strela.

mmmm, tale ta zadnji recept bo pa moj! Hvala in lepe praznike!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close