Najdi forum

suhi kvas

Odkar imam kruhomat kupujem tudi suhi kvas v vrečkah. Na njih piše, da ga je treba hraniti na hladnem. Opazila sem, da ga imajo v nekaterih trgovinah v hladilniku, drugje pa ne. Kaj je bolj prav, oziroma kako ga skladiščite ve?
Hvala in lep pozdravček,
K.

Hm, suhega kvasa nisem videla še v nobeni trgovini nikjer drugje kot na policah, v hladilniku še nikoli. Tudi sama ga skladiščim v shrambi in je čisto ok.

Tudi jaz ga imam v shrambi med pecilnimi praški in je vedno v redu.

Jaz ga imam v kuhinji v omari in ni problema.

Ga tudi v trgovini še nisem videla v hladilniku. Imam ga na sobni temberaturi v kovinski škatli od čaja – na polici. Aja, saj te ni zanimalo tako podrobono kajne ;-))

včasih mi ostane kakšna žlička in ga tudi kasneje porabim, še nikoli ni bilo nič narobe.

Jaz ga imam kar v shrambi.

Lp, Maja

a mogoce katera ve, kje bi se lahko dobil suh kvas v malo vecji pakungi? Sto let nazaj sem kupila enega v skatli (mislim da je bila 100 g) in se mi je super obneslo.

Večjih paketov še nisem zasledila, rada pa kupim pakete, v katerih so 3 ali 4 vrečke suhega kvasa.

Jaz tudi iščem malo večje pakiranje. Prosim, sporočite, če ga boste kje zasledile!

Jaz ga hranim zraven peclnega praška in podobnih pekovskih zadevščin v “napi”.
Jaz se držim tega, da imam v hladilniku tiste stvari, ki jih imajo v hladilniku v trgovinah, pa tiste, ki so v trgovinah sicer na policah “kar tako”, pa smo jih že načeli (marmelada, kumarice,…)

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close