Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Suhi jabolčni krhlji

Suhi jabolčni krhlji

Ali morda kdo ve, koliko kalorij ima 10 dkg suhih jab. krhljev?

Če pa ima kdo kakšen link do takih stvari, pa prosim za njega.

Lep večer!

miška,preveč kalorij za nas, preveč……….

dobri pa so, njam

:-(((((((((((

Do smrti se bom spraševala, zakaj morajo ravno dobre stvari rediti!

R

Zakaj pa bi imeli suhi krhlji veliko kalorij. Pa sej povsod govorijo ko si lačen en jabček pojej, ti pa so še suhi. Mislim, da bi bilo najbolje pogledat na ovoj ali pa naj kakšna konkretno odgovori. Tega ne verjamem.

Čak mal, kakšen ovoj pa imajo suhi jabolčni krhlji?

Mislila sem ovoj v katerem so v trgovini, ker vsi nimamo jablan da bi sušili. Jaz ,če jih kupim v trgovini. Tvoj odgovor je? Največ kalorij ima ovoj, al kaj,hi,hi

Naši so brez ovoja, ker jih sušimo doma. Kalorij pa ni v suhih nič več kot v svežih. Če jih ješ po kosih, če pa po kilogramih je razlika bistvena.

Sej to me jezi, ker ni nič na ovitku navedeno.

Hvala ti vsaj zaenkrat!

Jaz tudi ne razumem, zakaj naj bi bilo suho sadje tako redilno. saj je menda isto kot sveže, samo vode ni not?

Ali kako?

Kaj misliš, kje je več sladkorja: v pol kile svežega sadja ali v pol kile tistega, ki nima vode not? Ali pa morda misliš da voda redi?

Ni logike. Jabolka se prereže, da v pečico sušit. In zakaj naj bi redile, Kje so zdej tiste, ki so govorile kako to redi. Če pojem en jabček je to samo zdravo, celo priporoča se ko hujšaš. Ko se posušijo po moji logiki izgubijo samo vodo in kaj zdaj bolj redi. Ja pa če tudi poješ kilo jabolk ok. pa imaš za cel dan dost. Se pravi da ni hec v krhljih, ampak v količini. Čeprav tudi za to nisem ziher. Mislim da je bilo tole da redijo čist mim rečen.

Suhih imaš za cel teden dost eno kilo, saj potrebuješ za njih sedem do osem kilogramov svežih.

Madona božja a že lahko katera pove zakaj bi redili. Saj ni treba doktorirat zraven. Redijo: da- ne. Če da, zakaj, al bomo pa lapal kar brezveze oz. jaz končam. Se pravi da je bil post oz. odgovori – ja zelo redijo narobe.

Ja če jih poješ 5 kil, ziher redijo, tako kot vse ostale reči. Za eno pest pa ne bo panike. So pa bolj kalorični kot jabolko, kar je logično.

Zdravo!
Kaj???
Komot si lahko privoščite krhlje!Razlika med svežimi jabolki in krhlji je v tem,da ima sveže jabolko dost vode v seb,krhlji pa ne dost,ker se voda izhlapi in ni več tiste teže od vode!Suho sadje!
jabočni krhlji imajo na 100g nekje 60-50g OH,to je nekje 240-200 Kcal!
sveže jabolko pa ima na 100g nekje 10-15g OH,to je nekje 40-75 Kcal!Poješ manj krhljev,pa je!
Sadje,zelenjava ZAKON!Sadje ne redi v primerni količini!Odkod vam to!
Lp!(Denis)

Tudi svinjska reberca ne redijo…v primerni količini !!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close