Suha koža okoli oči. Katera krema?
Kot berem, tu ne gre samo za suho, ampak tudi rdečo kožo, torej za neke vrste izpuščaj. Gre torek za nekaj drugega kot le suho kožo. Najbrž ti je dr. predpisal kak kortikosteroid v obliki kreme, ki pa na dolgi rok seveda na pride v poštev, ker kožo tanjša. Stvar ni nedolžna.. Poišči vzrok, zakaj imaš te izpuščaje. Ali je kaka alergija. Kdaj opaziš, da pride do tega, kdaj se stanje izboljša, kdaj poslabša. V katerem vremenu, letnem času, po kaki hrani, v kaki vlagi v zraku, po katerih izdelkih, ki jih nanašaš na kožo (mogoče “le” čistilo za npr maskaro) itd.. Jaz ne bi dajala nekih posebnih kozmetičnih krem na veke, če je stanje za medicinsko obravnavo. To lahko še bolj draži in poslabša stanje kože, sploh če so kreme polne kemije, parfumov, naftnih derivatov.. Probaj z malo olja, kakega lažjega (mandelj, argan, jojoba), ampak to teh težav najbrž ne bo rešilo. Mogoče probaj bepanthen mazilo.
Srečno!
Mmmmm, 28.11.2023 ob 02:38
Jz mam ognjicevo iz dm. Balea
Tudi jaz uporabim ognjicevo Balea iz DM, ko se mi koza posusi.
V predmenopavzi naj bi bilo znacilno, da se susijo oci, meni se obcasno zelo in uporabljam to kremo za okoli oci, fiziolosko pa nakapljam v oci.
Redno uporabljam hydro booster gel od Balea, ki je v bistvu namenjen za obraz, a meni za okoli oci veliko bolj pase kot vsi ostali produkti namenjeni neki koze okoli oci.
Forum je zaprt za komentiranje.