Suha koža na obrazu
Na obrazu imam zadnje čase izjemno suho kožo, še posebej na licih. Čuti se celo pod prsti, ko potegnem čez. Katero kozmetiko uporabljate tiste s posebej suho kožo? Kako si jo pozimi dodatno navlažite, nahranite?
Mene zelo moti – zateguje mi kožo, včasih celo malo boli.
Imam, imela no, enako težavo zadnjih 10 let. Nobena krema, nič, morda tista najbolj mastna (ne vlažilna) ni pomagala, potem ugotovila, da sem na kreme celo malo občutljiva in tako pred dvema letoma vse vrgla stran. Uporabljam le olja, katerakoli, le da niso iz drogerij (konopljino – ta daje manj masten učinek, olivno – odlično, le da za potem naličit premastno, občasno neemovo). Nobenih težav več.
Tudi jaz zdaj ob večerih uporabljam jojobino olje. Rada bi si nabavila kakšnega res dobrega. Katero olje je najboljše za kožo? Kje jih kupujete, da so čimbolj naravna?
Ali se lahko potem NA olje napudraš npr.? Se ti ne svaljka vse skupaj?
Hvala, @Jaz olja!
Da, v kolikor je suha koža, je problem dvojen – manjka vlage IN maščobe. Zato tisti zgoraj pomagajo olja, ker maščobe zadržijo vlago v koži. Zato je dobro, da se namažemo z mastno kremo na malce vlažno, npr. od umivanja , kožeo. Jaz imam tak problem po celem telesu, uporabljam zelo mastne kreme ali olja, se namažem po tuširanju še na malo vlažno kožo in stanje se mi je po teh izvajanjih močno popravilo. Za kožo na obrazu pa imam kremo, ki vsebuje nekoliko arganovega olja (Scheller).
Veš, kako je enkrat nekdo rekel …če tistega ne smeš vnesti v telo (pojesti), potem ga niti na kožo ne smeš. zato jaz uporabljam kar “jedilna”, seveda nerafinirana, hladno stiskana. Ne kompliciram preveč. Jojoba meni sicer ne ustreza, morda celo zato, ker je hočeš nočeš vedno predelana.
Ja, tud napudram se. Le da se pač naoljim in tik pred pudranjem obrišem, popivnam kolikor se da. Zato imam tako čez dan najraje konopljino olje, ker ni tako “mastno”. In ne, nobenega svaljkanja. Jaz se že tako ali tako pudram na način, da se tud po pudranju tz robčkom rahlo obrišem, da vsak “presežek” odstranim.
Drugače ima pa pha prav. Občutek na koži je še prav posebno čudovit, če olja namažeš na rahlo vlažno kožo.
Meni je suho kožo na obrazu v zadnjem tednu neverjetno izboljšal serum od Balee, ki se dobi v DM-u za cca. 3 €. Vsebuje nekaj % uree in je res neverjetno, kako hitro sem občutila izboljšanje na obrazu.
Koža je zdaj mehka, gladka in napeta, lepo nahranjena in navlažena, ga pa doziram le po kapljicah in fajn vmasiram v kožo zjutraj in zvečer.
Skratka, priporočam!
karite , jaz kupujem 100%, ker im ogromno učinkovin, je nepredelan, v loccitane, DM, kakšna natur trgovina bi ga mogla imet, ampak cena je pa uhaha – melvita 100 g 18 eur, 150 g v loccitane 32, skratka ene 2krat na let si ga pa privoščim, ker ga za telo veliko porabim, je pa res učinkovit. Uporabljam samo natur stvari, ravno zato, kakor je ena zgoraj povedala – kar bi dal v usta, daj na kožo, siver ne. Namreč sem brala 1x en prispevek ene strokovnajkinje, ne spomnim se , katere, ker je bilo to nakaj let nazaj, kijer je pisalio, da kar pojemo, pa če je notri kaj strupenega (zdaj to razlagam zelo na preprost način), v prebavilih nekatere snovi to do določene mere nevrtalizirajo, medtem ko kar pride skozi kožeo , tega ni in prehaja vse takorekoč direkt v telo.
SCHELLER KREMO Z ARGANOVIM OLJEM DOBIŠ TUDI V NPR MULLERJU, V MERCATOR HIPERMARCET, JE PA CCA 16 EUR, KAR MAŠ ZA VSAJ POL LETA , ČE NE VEČ, ČE TI SEVEDA ZAPAŠE, KER VSE NI ZA VSakega, opa sem se drla, sori
Lahko poskusiš tudi s tole kremo, meni je kar pomagala http://www.nutrilab.net/naravna-kozmetika/nega-obraza/dr-organic-bioaktivna-krema-z-vitaminom-e.html
Forum je zaprt za komentiranje.