suha koza na nogah
Vprasanje bom zastavila kar tukaj, ker vas je veliko 🙂
Imam zelo suho kozo na nogah (najhuje je od kolen navzdol), mazem se s kremami, ne pomaga oziroma pomaga le za 1 dan, zjutraj je potem ista zgodba.
Poskusala sem ze z mlekom za telo, z baby mlekom za telo, z cistim kokosovim maslom in ne pomaga. Kaj mi se svetujete?
Stara sem 26 🙂
LP
ojla,
ti povem mojo izkusnjo. ce imas res suho kozo, ti baby olje ne bo pomagalo. no ja, ne vem katero bos uporabljala, meni je recimo Johnsons baby olje se dodatno susilo kozo ( preberi si sestavine tega olja 😉
moj problem sem resila z zmanjsanjem uporabe tus gelov, ker je voda cisto dovolj, obcasno pa uporablajm gel na naravni osnovi. lahko pa si ko si pod tusem in je koza mokra, predele pod koleni namazes z olivnim oljem. in seveda, poskusi na dan popiti res veliko tekocine, se najboljsa bo voda. in cim manj gelov, losjonov, mleka … na kozo. Vem o cem govorim, ker sem imela leta res problem s suho kozo, tudi izdelki za zelo suho kozo iz lekarne so stanje le slabsali.
Naša hčera ima tudi zelo suho kožo,da se ji lušči,če ne namaženo po telesu.
Najbolj ji pomagajo kreme ,ki jih naredijo v lekarni in sicer 20 procentov olivno olje v hladilnem mazilu.
S to kremo jo mažemo vsaj 2-3x dnevno.Je izboljšanje.
Potem ima pa še kremo,če se ji pojavijo rdeči fleki po telesu;se maže s to kremo 1x dnevno.Narejena je iz 30 procentov advantana v belobazi.
Mi smo zadovoljni,ker uporabljamo vsi ko se pojavi”suha koža”.
hmm.. ne vem zakaj bi olivno olje pomagalo, kokosovo maslo ne, vem pa, da meni je pomagalo, samo nisem pretiravala z nanasanjem, ko se je stanje nekako normaliziralo pa sploh prenehala. Imela pa sem tako suho kozo, da je v lekarni skor skup padla, ko sem ji pokazala. Po tusiranju sem imela v roku 5 minut kozo belo in vse se je luscilo stran. Poskusi pa kaj takega kot predlaga mamiMaja in ves kaj, predvsem pij veliko vode.
Forum je zaprt za komentiranje.