Suh pivski kvas od Biotopa
LaraK, tudi mi ga doma jemljemo – zadaj na skatli imas vsa potrebna navodila za pripravo. Odlicen je za crevesje in kot vir B vitaminov, priporocajo ga tudi sportnikom.
Ker nima ravno nekega posebej prefinjenega okusa;), pri nas doma menimo, da je najbolj uziten, ce ga (kaksno zlico), zamesas v nekaj dobrega domacega jabolcnega mosta ali kupljenega jabolcnega soka.
LP
Tudi jaz mislim, da so na škatli vsa navodila. Drugače se 1 velika žlica raztopi v neki tekočini. Najprej sem mislila, da bom lažje popila, če raztopim v manjši količini vode, npr. 1/2 dl. Res je ogabno. Potem sem le ugotovila, da je 2 dl čisto v redu in tudi čisto ok za popit, res kot napitek.
LP Mimi
Hvala Zala, bom.
Mimogrede, za tiste, ki morajo iz kakršnega koli razloga uživati suhi pivski kvas, pa jim ne gre: dobi se tudi v tabletah, izdelujejo v glavnem nemške firme, velika embalaža z množico tablet. Glede na to, da moraš naenkrat pojesti kar 5 tablet in da imajo res okus čisto po kvasu, predvidevam, da ni to nič drugega kot stisnjen pivski kvas.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.