Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Suh, dražeč kašelj

Suh, dražeč kašelj

1 teden sem jemala Flumuikan zrnca, od srede jemljem tablete Bisolvon, inhaliram kapljice Bisolvon. Najhuje je, ko kam pridem; naj bo ven ali notri. Tako je hudo, da se kar davim. Danes sem si kupila še sirup Diethon.

Kaj naj bi še požrla, da bi ta kašelj po najhitrejšem postopku likvidirala?

Kolikor je meni znano, se neka viroza ali pač bolezen dihal začne s suhim, dražečim kašljem, ki če vse poteka kot treba, se nadaljuje v mokrega, sočnega in ko se sluz izkašlja, je mimo. Vsakkor suh kašelj ne traja dolgo, naj bi že peršel v sočnega, sicer zna bit kaj drugega, kot le prehlad – vsaj pri meni je to bilo. 1 teden? Mogoče pa prenehaš z vnosom vse te kemije …

probaj z inhalacijami .če nimaš inhalator doma stopi v tuš kabino in odpri vročo vodod, da se naredi para. pomaga zelo.

Svinjsko mast namaži na prsi čez noč. Resno.:) Enkrat sem imela tak kašelj, ki pa je trajal 3 mesece! Nič ni pomagalo – razen tega.

Idi k zdravniku, naj ti naredi teste, če je res samo viroza ali pa gre za pljučnico. Moja hči je nekaj tednov kašljala, pripričani smo bili, da ima virozo, potem pa so odkrili netipično pljučnico. Temperature ni imela nič povišane, samo nasplošno se je slabše počutila in mučil jo je suh kašelj. Po zdravljenju z antibiotiki je šlo hitro na bolje.

pri meni se tudi nekaj takega redno pojavlja vsake 2-3 leta, in ravno zdaj sem v fazi dražečega suhega kašlja, ki kar traja in traja, trenutno je že kakšnih 10 dni in danes čutim kot pravi Hm…. sočno izkašljevanje…..sem se pa davila in davila, da je blo za znoret…..podnevi in ponoči. Prejšnja leta sem tudi jaz pojedla to in ono proti kašlju, letos pa samo veliko tekočine, čaj pljučnik (nekaj novega pri najboljšemu sosedu), lipov čaj, planinski in veliko limone in medu v čaju, vmes pa kakšen žajbljev bonbon in traja kašelj enako dolgo kot prejšnja leta, ko sem konzumirala še sirupe in tablete.
Mislim, da gre za vnetje gornjih dihalnih poti, boli me pa že povsod od tega kašlja, najbolj pod rebri……..vročine že par dni nimam. Zdravnica pozdravlja ta način samozdravljenja, če ni vročine.
Zdaj se vsaj odkašljam……pa zelo mi paše da imam nekaj pred usti , ko sem v postelji, zdaj imam kar polikano otroško plenico iz tetra.

Morski galeb če nimaš vročine, še malo potrpi in veliko tople ne vroče tekočine, minilo bo….pa poliži kaj bonbonu podobnega, ne premočnih mentolov, bol blagi posladek, toliko, da se ti čimbolj produktira slina. Jaz sem imela dolgo popolnoma izsušena usta, tudi kislo ni najboljše in ne presladko.
Pa mirno noč!

1teden sm bla v postelji,viroza,kasljala kot nora,tri tedne kašljala,s5 dobila vrocino,zadaj me na desni strani boli kot strela.kaselj suh.sla k zdravnici.rekla da me pljucnica voha.drugi dan jem antibiotik..ni razlile..cakam..

To je moja stalnica, vsako leto fašem kakšno nekajtedensko seanso neustavljivega suhega kašlja – od vsega mi najbolj pomaga, da sem tiho, da delam kakšne vaje za sproščanje in pa pholcodin kapsule – žal so samo na recept.

Ker letos nimam možnosti it na bolniško, se mi to vleče že 5. teden. Za znoret je.

Jaz sem imela eno virozo ki se je začela s suhim kašljem, hudo je bilo kak teden, ampak kašljala sem 6 tednov. Mi je zdravnica povedala, da je ena od viroz, kjer traja kašelj 6 tednov :S jaz pa sem se že ustrašla, da ni pljučnica ali tuberkoloza.
Sicer meni ob kašlju pomaga (vsaj ublaži) sirup Prospan, Diethon je bolj za boleče grlo, Sinupret za zamašen nos. Sicer pri kašlju lahko pomaga, če kupiš kamilice, jih daš v krpo(plenico) jih pogreješ v pečici in daš na prsi.
Kmalu se pozdravi

čebulni sirup je pri nas rešil to težavo

pij veliko vode, ustrezno vlaži prostore, zelo pomaga tudi čaj iz slezovih korenin, ker obnavlja sluznico

jaz sem imela enake probleme, vsako leto, dokler mi ni kolega ponudil bronhinola, ki mi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomaga…jaz ti upam garantirat, da bi ti rešil problem s kašljanjem oz. s tem neprijetnim davljenjem…jaz v službi nisem več vedela, kaj naj, ko me je prijelo

daj poglej v album, tam je tudi kontakt…res ti ne bo žal! ma če ti ne pomaga, ti jaz vrnem denar 🙂

aja, tam so prodajne cene, sigurno ga boš dobila po nabavni ceni, ki je 23 eur (ali 24, to zdaj nisem sigurna), kar piši in vprašaj :), drugače pa piši meni na ursicak@gmail.com pa ti jaz pošljem po takšni ceni

http://www.mojalbum.com/mb-lifestyle/prehranska-dopolnila/bronhinol-30-30-eur/18358782

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close