Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek subvencija za korekcijska očala

subvencija za korekcijska očala

Kaj je potrebno storiti da dobiš subvencijo za očala? Se je potrebno najprej naročiti k svojemu zdravniku ali kar direkt v eno izmed optik? Hvala

Kar v optiko. Če imaš stekla za daljavo, dobiš okrog 40 eurov s socialnega za nakup stekel. Če imaš očala za blizu (za branje), ne dobiš nič. To pa dobiš vsake 2 leti.

Odvisno od dioptrije, ki jo imaš. Na spodnjem linku imaš opredeljeno koliko subvencije za kakšna očala:

http://www.zzzs.si/zzzs/PAO/ZJavSif.nsf/V123A?OpenView&Start=1&Count=30&Expand=19#19

Greš k optiku na pregled, napotnica ni potrebna, čakalna doba dolga. Tam dobiš recept za očala, kjer je s šifro opredeljeno kakšna očala ti pripadajo.

LP

…sem šla k moji osebni zdravnici po napotnico in jo poslala v Ljubljano na Očesno kliniko.Dobila sem datum.Tam so mi izmerili dioptrijo in mi dali papir za subvencijo.
Potem sem naprej urejala pri našem krajevnem optiku.
Subvencijo dobiš na vsaki dve leti.Je pa odvisna tudi od dioptrije.Večja je, večja je subvencija.Meni so dali okrog 45-50 evrov, ne spomnim se točno.

Jaz sem pa šla k optiku, enkrat tedensko imajo preglede, izbrala sem si okvir iz tiste stalaže, kjer so zastojn, stekla so brezplačna. Sicer so navadna korekcijska očala, dioptrija minus,nobene dodatne zaščite proti bleščanju, ampak meni so ok. Med okviri nimaš ravno neke izbire sicer. Pet let nazaj sem dala za zelo podobna očala 280EUR, z vštetim popustom in ne opažam hude razlike. Res pa, da nimam nizko dioptrijo in jih večina uporablaj pred tv jem in za vožnjo, drugače jih ne nosim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close