Stvari, ki jih počnete pred in po službi.
Živijo, zanima me kako izgleda vaš delovni teden. Jaz delam v dveh izmenah zjutraj, popoldan, ko sem zjutraj oddelam pridem domov nekaj skuham mogoce kaj pocistim potem pa pocitek in se cas kar obrne.. skoraj vsak dan ista stvar, ko delam popoldan pa vecinoma samo pospravim skoraj nic neuspem narediti ker si privoscim vec spanca. Kako je pri vas kako si organizirate teden, da vam ostane vec casa zase za prijatelje?
Vstanem ob 6:30.
Zbudim otroke,
jim naredim zajtrk,
možu in sebi stisnem kavo,
mož odpelje 7:10 otroke v šolo
pospravim pomivalca
pospravim kuhinjo
dam prat cote
zložim posušene cote in jih pospravim
nafojtram psa mačko
potegnem s seslacem tahujšo svinjarijo
grem na šiht
sem na šihtu
pridem domov
končam kosilo, ki ga je začel mož, ki je prišel eno uro pred mano ali pa razvažam otorke naokoli
pojemo kosilo
gremo počivat ali ven ali pobiram otroke naokoli ali se naštulimo komu na obisk ali kdo pride k nam
dam mehčalec in zalaufam splakovanje
dam cote sušit
otroke preganjam k nalogam/učenju
skuham na pol kosilo za naslednji dan
ob 21:00 steram otroke spat
ob 22:00 poseksam moža
do 00:00 gledam tv
spim
moj brezvezen dan med tednom, 20.01.2022 ob 16:07
Vstanem ob 6:30.
Zbudim otroke,
jim naredim zajtrk,
možu in sebi stisnem kavo,
mož odpelje 7:10 otroke v šolo
pospravim pomivalca
pospravim kuhinjo
dam prat cote
zložim posušene cote in jih pospravim
nafojtram psa mačko
potegnem s seslacem tahujšo svinjarijo
grem na šiht
sem na šihtu
pridem domov
končam kosilo, ki ga je začel mož, ki je prišel eno uro pred mano ali pa razvažam otorke naokoli
pojemo kosilo
gremo počivat ali ven ali pobiram otroke naokoli ali se naštulimo komu na obisk ali kdo pride k nam
dam mehčalec in zalaufam splakovanje
dam cote sušit
otroke preganjam k nalogam/učenju
skuham na pol kosilo za naslednji dan
ob 21:00 steram otroke spat
ob 22:00 poseksam moža
do 00:00 gledam tv
spim
to je robotsko
Zadnje dve leti bolj monotono. Zjutraj vstanem okoli petih, pol šestih, telovadba (doma), tuš, služba. Domov pridem malo po peti običajno, si naredim nekaj za jest, pospravim kuhinjo, spucam mačkom wc, posesam in ometem prah ter zbrišem mize. Običajno grem potem na en daljši sprehod in na kavč s knjigo. V normalnih časih sem kam šla, zdaj pač ne.
Budilka me zbudi ob 6:20, se na hitro stusiram, zrihtam, skuham kavo in caj, umes zbudim oba otroka in ju ves cas preganjam (si se oblekel, si se umil, obuj se, kje imas jopo, bundo, kapo, sal,….)
Ob 7:50 imamo odhod, enega otroka odpeljem v vrtec, drugega na drugi konec v solo. Pritisnem gas in letim v sluzbo.
Sluzbo imam deljeno, 8:30-12 in 13-17h. Ob 12h zaprem in grem na kosilo, vrnem se ob cca 12:45 in si na avtomatu skuham kavo in v miru meditiram oz visim na fbju se cca 10min do zacetka sluzbe. Ob 17h oz vcasih kaksno minuto cez koncno koncam in ob 17:20 sem doma. Medtem gre moz ob 15h po otroke v vrtec/solo in vsakega dvakrat tedensko vozi na balet/karate.
V casu 17:30-19h je otroke treba it iskat vsakega na svojo dejavnost, jemo, starejsa dela se kaj za solo, mlajsi se igra v svoji sobi ali gleda risanke, vklapljam pomivalni, pralni in susilni stroj, poleti smo zunaj,…
Ob 19:30-20:30 preganjam otroke tuserat in spat, umes pospravim hrano z mize, sesam, pomivam, pospravljam,…
Po 20:30 je koncno tisina in se kaj pospravim, likam, vcasih gledava skupaj tv ,…
Ob 23h zaspim kot top.
Vstajamo okol 6h. Jaz grem rada zjutraj hodit in pičim direkt na en mini pohod s cucki, ostali doma naredijo zajtrk in kofe. Ko se vrnem pojem, hitri tušing in oblečt, potem poteka selitev narodov od nas v mesto.
Šiht je cca do štirih , kakšen dan tudi od doma.
Pol pa odvisno od letnega časa in vremena – če se da, smo večinoma zunaj do večera, razen dela za šolo. Vsak ima svoje zadolžitve še za nemoteno funkcioniranje bajte in nas v bajti, ampak to mimgrede. Zvečer se porazgubimo vsak v svoj kot, eni hobi, drugi knjige, karkoli, poleti pa zunaj ob žaru in klepetu in prijatlih.
Avtorica, počasi ugotavljaš, da nimaš časa zase. Jaz sem bila tudi tako, služba, dom, služba, dom, vmes pa počivala (to ni prosti čas, si pač zmatran), čistila, prala, …
Potem se en dan zbudiš in ugotoviš, da ne živiš več življenja. Da imaš lahko plačo 1.100 €, ampak jo zapravljaš za brezvezne predmete, ki jih nikoli ne boš uporabil. Ker tisto, kar bi počel, ostaja samo v tvoji glavi, v zamislih. Ti pa delaš 6 dni na teden, da imaš pol tistih 14 dni dopusta enkrat na leto. Pa nimaš nobenega časa zase. V nedeljo itak počivaš, ker si zmatran od celega tedna.
Sistem je tako narejen, da proizvaja take ljudi. Ker jim tako ustreza.
V tem tempu, ki ga živimo, je najbolj grozno, da so družine skupaj le tistih nekaj ur popoldne, ko so starši zmatrani od službe, otroci od šole, imajo še dejavnosti, delo za šolo, treba je nekam stlačiti gospodinjska opravila, pa higieno – kvalitetnega preživljanja časa skupaj med tednom tako skoraj ni.
Na srečo delam od doma, zato vstajam (lukzus, vem) ob 7:45. Se umijem, oblečem pajkice in pulover, tople nogavice, naredim “hitro figo” in grem za računalnik. Ob prebiranjem mailov si privoščim zajtrk, ki ga naredi mož, ki vstaja prej z ml. sinom (en je pa že od doma – študent) in popijem kavo.
Delam do cca 16h, vmes sem pol ure frej za kosil – jaz izkoristim to za pripravo kosila. Od 14-15h prideta mož in sin domov in pojemo kosilo, nato grem nadaljevati z delom do 16h oz. po potrebi tudi dlje oz. oddelam še kaj zvečer.
Ko ugasnem prenosnik, greva z možem obvezno na daljši sprehod s psom v bližnji hrib/gozd – na reset, sin pa na trening.
Ko pridemo domov, pa klasika – pomivalc, cunje, sesanje, plan za kosilo za nasl.dan,……kaj pospravit, zlikat.
Potem gre sin delat za šolo, midva pa al na kakšno rekreacijo, knjiga, poleti vrt/okolica hiše, kakšna trgovina,…….pa je ura 21.
Tuš, kakšne čaj/kakav, malo tv in spat.
Pisano, nismo standardni po enem kopitu.
Res pa je, da vsak jutr vstanem in se zložim, nažgem kavo in skadim čik, pa dam mački za jest. Naprej je pa že drugače , vsak dan, glede na to, kdaj moja dela, ker če je zjutri, jz zložim in oddam punčki v vrtec, in je treba pol tud prej vstt, kava je bolj turbo.
Ja, morm it u šiht ob 8.40 in pridem dam ob 17.23, če ni blo treba jit v trg al pa s kom na per al pa na fuš.
Popoldan je pisano, trenutno se poleg ostalih neumnosti izdelujeta še 2 sobi za zajbancijo na podstrehi, in se moja mal več s tamalima igra, tavelika mi pa sem pa tja kej “pomaga”.
Če je moja popoldan, se pač jz igram s punčkam, brenkamo kitaro, sintič, drumlje, harmonko, jih tudi učim neumnosti, da smo pol vsi kregani. Kkšn jajc pospravm v stanvajnu, če se gleda risanka. Takrat se tudi plava v bani po 1h, če jih jz perem. In jih dam valjda spat, v 80h procent morm še kej zbrenkat za lahko noč.
Obvezno morm pa pridet lupčke za lahko noč dat ok 8ih pa če je ogenj v strehi, tud če jih mami da spat.
Pol je pa spet prosto- do ( vstavi uro po želji)
Vsakič pozn zvečer pa itak scat, zobe umit, pa spat. Pa prat se, valjda.
Forum je zaprt za komentiranje.