Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŠTUDIJ prava

ŠTUDIJ prava

Dobro jutro vsem. Mene pa skrbi, da vnuk ne bo zmogel opraviti vseh izpitov 1.letnika študija prava. To leto je bilo silno nenavadno, saj sploh ni doživel študentskega leta, ves čas doma pred ekranom na “predavanjih”, to ni isto kot smo mi študirali v predavalnicah, medsebojnem pogovarjanju, druženju. Mislim, da bo to leto manjkalo tudi študentom, ne samo osnovnošolcem in dijakom.

Gre lahko s kakšnim izpitom manj v naslednji letnik? Kaj pa če se vpiše ponovno v 1.letnik, ali ima potem priznane izpite, ki jih je že opravil, ali jih mora ponovno delati? Že dolgo je tega, ko sem sama študirala, takrat jih je veliko “pavziralo” kot se je reklo temu. Kako je pa zdaj?  Vnuka samo spremljam, nočem ga spraševati in pritiskati nanj, naj se zdaj še posveti izpitom, saj je sicer zelo vesten. Potem bo vse jasno. Samo skrbi me zanj, pa bi sama rada že vedela, kakšne so možnosti. Vsaj za en izpit vem, da ga žal ne more več redno opravljati.

Če bo kdo prijazno odgovoril, bom hvaležna.

hehehehe dobra provokacija. Saj veš kako pravijo na monu, da starklje naj se brigajo zase, polnoletni vnuk se bo pa za svoje izpite.

Mislim, da ce en izpit pogrne gre lahko naprej.  Je pa zelo tezek fax.

Odvisno od tega, na kateri faks hodi. Če je v Lj, potem mora imeti za napredovanje v višji letnik opravljene vse izpite. Če jih ima opravljenih polovico, lahko letnik ponavlja, sicer pa pavzira. Tako je vsaj bilo v mojih časih. Seveda se mu opravljeni izpiti priznajo. Vsak izpit pa lahko opravlja omejenokrat. Mislim, da 4x,  5. je že komisijsko.

Če je v MB, pa kolikor vem, lahko v višji letnik tudi brez kakšnega opravljenega izpita napreduje.

Sicer pa babi, bo že sam uredil zadeve. Ne skrbi na zalogo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close