Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Stroji za gnetenje testa

Stroji za gnetenje testa

Kako se obnesejo stroji za gnetenje testa z vrtljivo posodo?
Je boljši kar ročni mešalnik z kavlji?

Meni so zelo v redu. Obe roki imaš prosti in lahko tehtaš in dodajaš sestavine, medtem ko stroj lepo dela sam. LP Daša

Pozdravljeni!

Za gnetenje testa jaz uporabljam stroj od Bosca- jaz mu pravim kar moj boš. Posoda se sicer ne vrti, ima le kavlje. Testo za kruh mi zgnete v 7 minutah (cca 2kg moke). zelo sem zadovoljna z njim. Odkar imam ta stroj veliko raje pečem kruh doma. Je zelo dober in tudi rahel. Kar se rok tiče, obe roki imam prosto, pa v tistih 7 minutah še kakšen cajtng lahko preberem. He, he, he

Lep pozdrav

Tajna

Tajna, mislim da imava enak stroj. MUM 7000. Se strinjam, ga ne menjam za noben drug stroj. Imela sem tudi mikser z vrtljivo posodo, vendar ni primerjave. Tisti je bolj za biskvite, za težje testo pa je preslab. LP

Še mene ste navdušile za ta stroj. Nikjer na netu pa ne najdem takega
za težje testo, kot pišete MUM 7000. Kje ste ga kupili?
LP

To je verjetno to…

Uh, kaj takega bi pa jaz tudi imela 🙂

Vladka

Vladka, prav imaš to je to. Malo pobrskajte, enkrat sem že pisala o tem. Z eno besedo super. Kdor veliko peče kruh, sladice, dela domače testenine, njoke,…. mu ga res priporočam. Investicija je res večja kot za navaden mikser, ampak,…… LP

Boschova trgovina je na Leskoškovi v Ljubljani zraven Bauhausa. Tam imajo vse in še več. Tudi sama imam MUM-a 7000 z vsemi možnimi nastavki, ki se jih da dokupiti (za rezance, pretočni sekljalnik, plošča za pomfri….) in sem zeloooo zadovoljna.

Hvala za vaše izkušnje. Sedaj pa kar pot pod noge in v nakup…..

LP

Petra P ali imaš priključek, ki je kot multipraktik tud? Jaz imam priključek za sladoled, nastavek za mešanje, pretočni sekljalnik, mesoreznico s kotnim prenosnikom ter z vsemi nastavki( pasiranje, testenine, klobase, piškote). Z vsemi sem izredno zadovoljna in jih tudi veliko uporabljam.
Sedaj pa se odločam še o nakupu žitnega mlina in tega nastavka za katerega te sprašujem. Če imaš katerega od teh dveh te prosim za mnenje. Hvala inLP!

Tudi mene je zamikal mešalnik MUM 7000. Ker nisem iz Ljubljane bi
prosila, če mi lahko katera navede ceno.

Prosila bi tudi recept za rezančno testo zgneteno v tem mešalniku.

V naprej hvala in lep pozdrav!
Slavi

Poglej pod ta naslov, je bilo govora o tem

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=22459&t=22280#reply_22459

ali pa poglej pod temo žitni mlin pod starejša sporočila.

Za rezančno testo nimam posebnega recepta. Jaz dam noter pol kg moke in 5 jajc. potem pa po potrebi dodam ali jajce, ali malo vode ali pa moko. Odvisno od debeline jajc in suhosti moke.
Če pa te zanima za testo in rezance, ki se delajo z mesoreznico in priključki za testenine, tam pa je 1/2 kg moke in 4 jajaca. Narediš pa zmes z metlicami, ki je podobna, pri nas rečemo ” farflci” ali zrošena juha. Takšna suha zmes v kateri so kroglce, ki se oblikujejo zaradi jajca. LP

Danes smo bili v LJ.
MUM 7000 stane v trgovini poleg Bauhausa nekaj manj kot 62.000,
v Merkurju v hali A pa 54.990. Razlika je očitna in smo ga seveda
kupili v Merkurju. In še to, da so v vseh Merkurjevih trgovinah cene
enake, do stotina.

Jutri preizkusimo.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close