Stroji za gnetenje testa
Pozdravljeni!
Za gnetenje testa jaz uporabljam stroj od Bosca- jaz mu pravim kar moj boš. Posoda se sicer ne vrti, ima le kavlje. Testo za kruh mi zgnete v 7 minutah (cca 2kg moke). zelo sem zadovoljna z njim. Odkar imam ta stroj veliko raje pečem kruh doma. Je zelo dober in tudi rahel. Kar se rok tiče, obe roki imam prosto, pa v tistih 7 minutah še kakšen cajtng lahko preberem. He, he, he
Lep pozdrav
Tajna
Petra P ali imaš priključek, ki je kot multipraktik tud? Jaz imam priključek za sladoled, nastavek za mešanje, pretočni sekljalnik, mesoreznico s kotnim prenosnikom ter z vsemi nastavki( pasiranje, testenine, klobase, piškote). Z vsemi sem izredno zadovoljna in jih tudi veliko uporabljam.
Sedaj pa se odločam še o nakupu žitnega mlina in tega nastavka za katerega te sprašujem. Če imaš katerega od teh dveh te prosim za mnenje. Hvala inLP!
Poglej pod ta naslov, je bilo govora o tem
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=22459&t=22280#reply_22459
ali pa poglej pod temo žitni mlin pod starejša sporočila.
Za rezančno testo nimam posebnega recepta. Jaz dam noter pol kg moke in 5 jajc. potem pa po potrebi dodam ali jajce, ali malo vode ali pa moko. Odvisno od debeline jajc in suhosti moke.
Če pa te zanima za testo in rezance, ki se delajo z mesoreznico in priključki za testenine, tam pa je 1/2 kg moke in 4 jajaca. Narediš pa zmes z metlicami, ki je podobna, pri nas rečemo ” farflci” ali zrošena juha. Takšna suha zmes v kateri so kroglce, ki se oblikujejo zaradi jajca. LP
Forum je zaprt za komentiranje.