Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika stročji fižol z jajci??

stročji fižol z jajci??

Zanima me vaše mnenje in če je kdo že probal na tak način jesti stročji fižol.

Imam že kuhanega pa bi ga zabelila z drobtinami na koncu pa vanj vmešala 2 ali 3 jajca.

mislite da bo fino?

lp nina

A mislis ti vreci jajcka na toplo – podobno kot karbonara spageti?

Meni ne bi bilo vsec, ker nisem prevec prijetelj na hitro narejenih jajck.

Poskusiti ni greh:)

Ce bi pa imela rada nekoliko krepkejsi obrok, jaz za moza naredim tako:

Na olju ( se bolje maslu) na hotro poprazim malo prsuta a li fine kraske pancete, odvzamem in na istem poprazim drobtine. Prsut in drobtine primesam toplemu fizolu v strocju. Zelo okusno:)

Lep pozdrav

Jaz ga pripravljam v jajčni omaki.
FIžol skuham. Nato prepražim čebulo in kocke slanine (da čebula postekleni) in dodam fižol. Malo podušim, nato dodam glavnino omake: stepem rumenjak, sok limone, nasekljan peteršilj in riban sir. Premešam in serviram. Meni je zelo dobro!

Jaz pa ne razumem, da nas sprašuješ ali bi bilo dobro.
Pri prehrani je tako, da osnovne zakonitosti sicer veljajo, a navsezadnje ima vsak človek svoj okus in vsak je tisto, kar mu paše. Npr. moja sodelavka je sendvič s čipsem (v prerezano žemljo naloži čips) ali čips pomaka v evrokrem in se oblizuje kako da je dobro. Okusi so različni, enemu paše to enemu čisto nekaj drugega.

Torej poizkusi in boš videla če je dobro. Poizkusiš najprej z zelo majno količino hrane in če ti bo všeč, pripravi več in večkrat.

Hecno, kako različno razumemo. Jaz sem najprej mislila, da sprašuješ za dodati trdo kuhana jajca, pred očmi pa sem imela bolj krepko solato, ki je že kar obrok. Ja, verjetno si mislila topel obrok…

Načeloma lahko med ocvrta jajca v ponvi daš skoraj karkoli. Jaz sem zadnjič popekla na kocke narezane bučke, ko so dobile rjave robove, sem čez ubila 2 jajca in popražila, da je jajce povsod zakrnilo. Seveda je bilo zelo dobro, vendar jaz imam oboje rada. Enako bi naredila tudi s stročjim fižolom, če bi se že tega lotila. Kar se mene tiče, bi raje naredila tako kot Babi, za moža seveda :-)))
LP Mimi

Hojla!
Ta vrecept sme videla v kuharski knjigi sestre Vendeline….je od založbe ValeNovak, naslov knjige pa je “vedno sestra vendelina”
Zraven je tudi slikica in moram priznat da izgleda slastno 🙂

LP

Hej!

To z buckami ali zelisci – je ze druga pesem:)

Mi recemo ” la frittata con zucchine” ali frtalja z buckami, ki jo imam rada, samo jajcek mora biti res dobro zapecen kot palacinka, drugace ne gre po grlu:)

V zgornjem primeru sem pa imela predstavo – cez drobtinice in fizol – samo rahlo zakrknjeno. Tega res ne morem:(

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close