Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika stročji fižol v omaki

stročji fižol v omaki

Mi lahko katera lepo prosim pove, na kak način pripravljate stročji fižol v omaki.
Hvala.
aja

Lepo pozdravljena!

Jaz naredim fižol v omaki na sledeči način: očiščen in na drobno narezan fižol dam kuhat v lonec, zraven narežem 2 do 3 korenčke na kolobarje, peteršilj, drobno narezano čebulo, 2 do 3 stroke česna, lovorjev list, timjan, poper, rdeča paprika, vegeta, in ko je fižol kuhan, naredim prežganje, dodam paradižnikovo mezgo in na koncu še malo pokisam. Nato še pustim kakih 10 do 15 minut še vse skupaj lepo prevreti. Dober tek!!!

Jaz ga pa naredim takole:
fižol očistim in operem, zblanširam, potem pa na zarumeneli čebuli še malo popražim, dodam malo vode, malo paradižnika in še sol in poper, proti koncu pa še malo šatraja in čisto na koncu malo kisle smetane. Paradižnik ponavadi dam svež ali pa pelate. Leja

Po načinu je moja priprava omake podobna kot pri gov. golažu. Pri meni pride gostljato in zraven pripravim podobne priloge kot pri golažu ( polenta, testenine, pire kormopir). Včasih kombiniram govedino za golaž in stroji fižol in tudi pride dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close