Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stranski učinki

Stranski učinki

Včeraj sem dobila tablete nalgesin forte. Sedaj berem koliko stranskih učinkov imajo in me je kar groza. Si jih ne upam vzeti. Piše med drugim tudi, da je majhna povečanost tveganja za srčni infarkt ali možgasnko kap. Res ne vem, kaj naj naredim. Kaj bi vi naredili? Pa še veliko drugih neprijetnih in zoprnih stranskih učinkov imajo. Baje, da povzročajo lahko tudi rano na želodcu.

Po potrebi obcasno vzamem kak Nalgesin forte, ze leta in edina posledica je prenehanje bolecine..

Vsako zdravilo ima stranske učinke. Na spremnem listu so naštete vsemogoče težave, v večini primerov pa ne pridejo do izraza. Če te kaj pošteno boli, boš tableto vzela, drugače pa pač potrpi.. So pa res težke za želodec, zato jih ne pij na tešče.

Če bi bila zaseka zdravilo, kaj vse bi pisalo pri stranskih učinkih?

A tablete takoj primejo? Sem dobila eno škatlico (10 tablet).

Primejo v pol urce približno.

Bom vzela zvečer. Rečeno mi je bilo 2 x na dan po eno tableto po jedi. Od ene tablete najbrž ne bo nič. Naj bi bolečina v roku 3-4 dneh pojenjala, torej bom vzela max. 8 tablet. Upam, da ne bo nekih hudih stranskih učinkov. Zakaj bi trpela, če si lahko pomagam. Ampak, ti stranski učinki mi ne gedo iz glave. Je imel kdo kake hude stranske učinke?

Iskreno….ko me res boli o stranskih učinkih ne razmišljam, ker mi je edina misel prenehanje bolečine. Če bolečina ni tako močna si pomagam s kakšnim manj močnim zdravilom.
Nisem pa še nikoli imela nobenih stranskih učinkov. Lahko pa prebereš kako nevaren je recimo aspirin pa istočasno nekateri priporočajo preventivno jemanje.

a prvič bereš stranske učinke. ker, če bi jih ne bi nikoli nič vzela. kot drugo velja, da tablet naredi eno dobro in 9 slabih stvari. te pa nihče ne sili v nič. če ti jih je zdravnik predpisal bi mu rekla, nej ti da eno po buč, manj stranskih učinkov

Kaj bi naredila jaz? Vzela bi teh nekaj tablet in se ne bi obremenjevala.
Po moje imaš v hrenovkah in paštetah več svinjarije kot v nekaj tabletah.

Ne boj se vzeti če te RES kaj boli. Če te pa ne potem raje ne. Za mojo migreno so Nalgesin forte najboljše zdravilo.
Jemljem jih že ogromno let , nikoli mi niso škodile ampak le odrešile bolečin. Jih pa jemljem skrajno previdno, ko res ni druge pomoči. Vzamem jih tudi ponoči na tešče (ker me glava začne boleti tudi ponoči) pa me do sedaj še ni bolel želodec.

Za kaj so ti jih pa dali če smem izvedeti?

Jaz sem jih imela en čas redno na jedilniku, v zadnjo jih je na recept dobil tudi sin (14) pri zobozdravniku. Stranske učinke ima sigurno tudi lekadol, če si ena tistih, ki si dovzetna ravno za tisto nekaj, je lahko tudi kaka hujša zadeva. Lajf is lajf 😛

Verjetno: pred uporabo se posvetujte z zdravnikom:-)

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close