Najdi forum

Strah

Vsakic, ko slisimo besedo ginekolog, pregled, bris itd. me stisne. Groza me je vsega tega. Ko morem iti na pregled, odlasam.. odlasam.. in na koncu sploh ne grem.
Mogoce problem je v tem, da sem imela v preteklosti zelo slabe izkusnje z kvazi ginekologi, ki so bili vse prej kot to.
Ko sem prebrala Mirjino temo (Punce-nujno), mi je slo na bruhanje, jok…
Grozno se pocutim in vem, da se gre za lastno zdravje, ampak ne morem se prisliti k temu… ne morem si pomagati.. ne vem kaj narediti.
Se mogoce katera izmed vas tudi tako pocuti, ali vsaj podobno? Mi zna katera svetovati, kaj naj naredim?
Prosim!!!!!!!!

Predlagam, da zamenjaš ginekologa. Če imaš moškega zamenjaj z žensko, pa boš videla, če ti to kaj pomaga. Če ne, bo vseeno potrebno k ginekologu, za tvoje zdravje gre.
Posvetuj se s prijateljicami o njenih ginekologih in izmenjajte občutke in izkušnje.

Lp

Nobena, res nobena ne gre z veseljem tja. Pa nas večina hodi na preglede. No, jaz grem vsaki dve leti:) Ampak grem.

Ravno v napetosti je težava, če si sproščen je to mala malca. Pojdi k drugemu ginekologu-ginekologinji.

Uf,

veš kaj, človek se vsega navadi. Napisala si točno to, kar se je pred leti dogajalo meni. Ne vem kaj vse bi rajš naredila, kot pa šla k G. No, pa so se stvari obrnile. Izkazalo se je, da sem morala pričeti z raziskavami, ker nisem in nisem zanosila. No, in sedaj grem k G kot na čvek. Pregled je mala malca, punkcija poteka v živo, transfer tudi… pa sploh ni nič grozno. Ne vem, kaj se to v človeku prelomi, ampak kot pravim, jaz grem brez problema. Oziroma če povem po pravici, konec aprila začnem s tretjim IVF in komaj komaj čakam.

Mogoče res zamenjaj G, najboljši so moški – no vsaj ponavadi. Imajo boljši občutek za žensko. Imej v glavi, da te G ne dojema kot žensko ko si na mizi, ampak kot PACIENTKO. In da na dan pregleda 30 žensk. Zanj je to rutina, zate pa naj bo možnost, da izveš, ali je vse OK.

Pogumno, Brina

…definitivno pojdi k ženski!!!!…………….

Jaz imam moškega in je super. Do sedaj sem imela vedno samo moške, kar nekaj jih je bilo pa sem imela samo z enim slabe izkušnje.
Bris tako ali tako nič ne boli, boli če ti vzamejo košček tkiva sam bris pa ne.
Ne odlašaj s pregledi to je počela moja mami vrsto let in na koncu je bris pokazal najslabše možno-rak. Ne igraj se s tem in pet minut na leto te lahko ubrani pred rakom zato mislim da lahko teh pet minut vsaka zdrži pa čeprav se ji upira in jo je strah.

Of, kako poznam tako odlašanje – dokler nisem zanosila, potem pa vsak mesec al pa še bolj pogosto, zaradi težav. Potem sem imela 9 mesecev miru, in potem… druga nosečnost ;-))) In pregled postane mala malca, kot bi rekla Brina.

Hvala punce.. ampak mene vseeno obhajajo dvomi. Bila sem pri zenksi gin. kot pri moskih (3) in nisem opazila vecje razlike. Ko sem jih hotela kaj vprasati, so mi kar odvrnili, da nimajo casa za to in so me samo pregledali. Glede tega, da prvic sem imela le 15 let in je bil moj prvi pregled, ni bil gin. cisto nic bolj obziren do mene.
Pac zelo dobro razumem tiste zenske, ki ne grejo na pregled po leta in leta…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close