Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah pred pajki

Strah pred pajki

Star sem 16 let in me zanima ali je normalno, da me je strah pajkov? Ne upam si zaspat, če so v moji sobi. Še na daleč se jih ne upam gledat…

Pol ti pa hudič še avto odvleče…

To ni strah, pač pa fobija. Ampak kaj ti bo en ubogi pajk? Jaz se panično bojim kač, niti na sliki jih ne upam videti, kaj šele v resnici? Mislim, da je to mnogo hujši problem.

Kupi si posebno metlico in vsak dan zjutraj in zvečer počisti po stenah. Tako ne bo več nobenega pajka in strah bo minil.

Odgovor na objavo uporabnika
avgusta21, 09.08.2021 ob 10:43

To ni strah, pač pa fobija. Ampak kaj ti bo en ubogi pajk? Jaz se panično bojim kač, niti na sliki jih ne upam videti, kaj šele v resnici? Mislim, da je to mnogo hujši problem.

Kupi si posebno metlico in vsak dan zjutraj in zvečer počisti po stenah. Tako ne bo več nobenega pajka in strah bo minil.

Ne Augusta tvoj problem ni mnoigo hujši, ker tebi se kače ne plazijo po stanovanju. Njo je pa v lastnem domu strah.

Anonimno 6212, 09.08.2021 ob 10:13

Star sem 16 let in me zanima ali je normalno, da me je strah pajkov? Ne upam si zaspat, če so v moji sobi. Še na daleč se jih ne upam gledat…

Nj ti pomagam. Pajki dejansko tebe zaznavajo, ne vem zdej kakšen sistem imajo, sem pozabil a lahko ti povem da zaznavajo človeka. Zato se človeku izogibajo in se bojo tudi izogibali pojstelje v kateri spiš tako da noben ne bo prišel h tebi v posteljo.

Je pa res, da se strahu pred pajki znebiš z opazovanjem le njih, z učenjem o njih in razmišljanjem o njih. Na koncu ogotoviš, da niso tako strašni in škodljivi.

Ja, to je fobija. V genih imaš to in tega se ne da prav dobro odstranit  z ničemer.

Mene je na primer že 2x pičil pajek .Sicer ne v Sloveniji, ker tukaj skoraj ni strupenih pajkov, pa se jih sploh ne bojim.  Kača mi ni pa še nič naredila, pa se slepca ustrašim tako, da čisto otrdim za par sekund.

Daj mreže na okna in malo višji prag pri vratih sobe. Temeljito posesaj vse in pajki ne bodo mogli več v sobo.

Mreže dobiš v kakšnem Kiku ali Tediju za 1  do 1,5  €.   Jih nalepiš na okenski okvir zunaj,  tako, da lahko mirno zračiš in je urejeno 🙂

Slepec niti ni kača, torej se bojiš tudi kuščarjev.

Nobena fobija ni prijetna. Pa naj bo to fobija pred metuljčki ali medvedi. Fobija je fobija.

Pomaga le soočiti se z njo, kar terja voljo, pogum, vztrajnost….

Kokoši ima prav. Pajki zaznavajo vibracije, ki jih ljudje sprožamo in ponoči jih ne jemo za malico, to je bolj mit.

Je pa arahnofobija kar pogosta. Js teh problemov hvalabogu nimam oz. te, ki jih omenja Wd40 nimam rada ?

CrazY FroG ?, 09.08.2021 ob 12:22

Slepec niti ni kača, torej se bojiš tudi kuščarjev.

Nobena fobija ni prijetna. Pa naj bo to fobija pred metuljčki ali medvedi. Fobija je fobija.

Pomaga le soočiti se z njo, kar terja voljo, pogum, vztrajnost….

Kokoši ima prav. Pajki zaznavajo vibracije, ki jih ljudje sprožamo in ponoči jih ne jemo za malico, to je bolj mit.

Je pa arahnofobija kar pogosta. Js teh problemov hvalabogu nimam oz. te, ki jih omenja Wd40 nimam rada ?

Lepo, da se najde tukaj koga razgledanega, ki vsaj pozna nekaj splošnih dejstev o živalih. Npr.glede slepca. Pa včeraj si znala kite opisati. Lepo 🙂

kokoši, 09.08.2021 ob 12:36

Lepo, da se najde tukaj koga razgledanega, ki vsaj pozna nekaj splošnih dejstev o živalih. Npr.glede slepca. Pa včeraj si znala kite opisati. Lepo 🙂

☺️ Hvala. Zvečer beremo otroško enciklopedijo ???

Ma ta crazy žaba govor o čem 1?

Ko je sosed oarkir plac delal, dve leti mravlje. Me je mazilo. Novi sosedje, rompompom pa polži. Ma hudič od ljudi. Polža odnesem nazaj od kjer je prišel ? samo teženje ljudi. Ne odnesem dobesedno, dam vedeti. Prokketi ppl. Non stop buzeriranje. F

CrazY FroG ?, 09.08.2021 ob 12:40

☺️ Hvala. Zvečer beremo otroško enciklopedijo ???

Očitno ostale odrasle na temu forumu še čaka ta naloga. In očitno še mnoge druge naloge, ki bi jih morali opraviti že kot otroci.

Otroški Bonton?

Porka kam ste sedaj doma zajadral. Nikamor ne pelje. Samo teženje.

Devistated, 09.08.2021 ob 12:55

Otroški Bonton?

A, ki ga js nimam?

kokoši, 09.08.2021 ob 12:54

Očitno ostale odrasle na temu forumu še čaka ta naloga. In očitno še mnoge druge naloge, ki bi jih morali opraviti že kot otroci.

Ma To po novem delajo mame, prosti spis za 5. Razred tudi. V Indiji pa še vedno izpite, kljub co rani, corona, Rona Ma tole j* ratalo harrd, for  cepite se! Proklete! Prokleþe

Devistated, 09.08.2021 ob 13:09

Ma To po novem delajo mame, prosti spis za 5. Razred tudi. V Indiji pa še vedno izpite, kljub co rani, corona, Rona Ma tole j* ratalo harrd, for  cepite se! Proklete! Prokleþe

Pŕoķkeþì

Spet dreķ Why

Jaz sem strah pred pajki umirila s pomočjo terapevta. Veliko sem se jim morala izpostavljati. Res ni prijetno, ko postaneš ohromel od strahu.

Uporabnik Devistated ti pa si zelo neberljiv. Oprosti, tvoj komentar sem pogledala trikrat, jaz sploh ne vem kaj razlagaš.

Še ena boječka, 09.08.2021 ob 13:21

Jaz sem strah pred pajki umirila s pomočjo terapevta. Veliko sem se jim morala izpostavljati. Res ni prijetno, ko postaneš ohromel od strahu.

Uporabnik Devistated ti pa si zelo neberljiv. Oprosti, tvoj komentar sem pogledala trikrat, jaz sploh ne vem kaj razlagaš.

To je SOMEBODY. Ravnokar travo kadi v svojem bloku v Šiški.

kokoši, 09.08.2021 ob 13:32

To je SOMEBODY. Ravnokar travo kadi v svojem bloku v Šiški.

Pismenost pod nivojem Kraljev ulice. Pa pravilno je Devastated. Vi ga razumete, kaj piše? Jaz ga res ne.

Še ena boječka, 09.08.2021 ob 13:40

Pismenost pod nivojem Kraljev ulice. Pa pravilno je Devastated. Vi ga razumete, kaj piše? Jaz ga res ne.

V 85% svojih sporočil je bolj razumljiv kot trenutno. Predvidevam, da mu je bilo dolgčas in posledično ravnokar konzumira marihuano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close