STRAH-LETENJA?!
Nic takega saj ni taka rec. Ce vas je res toliko strah potem je najbolje da med vzelom in pristankom pocnete nekaj kar vam bo misli zasedalo, tako da ne boste mislili na to da ste v letalu. Ce ne gre drugace pa kak alkohol seboj vzemite ( v Egipt lahko vsaka oseba nese 1l seboj ) in si pomagajte s “pitjem”. Drugace pa lepo klepetajte z vasimi sopotniki tako da ne boste glih napeto gledali skozi okence kaj se dogaja. Pa ce vas je res strah se ne vsedajte ob okencu ! Drugace pa med vzletom in pristankom zmeraj kaj vrtijo po TV ekranih ( kak filem o varnosti ).
ojla!
pred kratkim je bil že odprta tema in na tem linku si lahko pogledaš koristne nasvete da odženeš strah.
http://www.travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=13116&t=13116
Jaz ti ne priporočam kakega alkohola, ko je moj kolega prvič letel, so mu svetovali isto, pa mu je bilo zaradi pitja pošteno slabo.
V letalu se približno tako pelje kot v avtobusu, samo pri vzletu in pristanku se ti malo poveča adrenalin v krvi, vsaj meni se še zdaj vedno (ne samo takrat ko sem bila prvič na letalu) – predvsem zaradi hrupa motorjev in dviganja (ko te prilepi v sedež). Jaz osebno se bolje počutim, če med vzletom/pristankom gledam skozi okno, ker če se ga zaprem, nič ne vem, kaj se dogaja… Pri nekaterih letalskih družbah lahko spremljaš polet na kamerah, ki so montirane na nosu in nekje na spodnji strani letala…. je ful fajn gledat pokrajino spodi, res…
Kar brez panike.
Mija, to sem tudi sama pred časom spraševala. Strah me je bilo ko hudiča in ob vzletu s Celovca so se mi vsi strahovi uresničili. No, za razliko od prej sedaj vem, česa me je strah. Tistega hudega pritiska ob vzletu, ki te prilepi na sedež, nekaj časa drži, in ko popusti, se ti zdi, kot da padaš z vso silo 50m globoko in med tem občutkom padanja me je spet z vso silo prilepilo ko se je letalo dvignilo. In to se je ponovilo nekajkrat. Ti rečem, če bi se dalo, bi se fentala. V glavi se mi je rolalo, nisem čutila nog od kolen dol in pa rok pod komolci. Pr srcu me je kar peklo in hvala bogu da me ni še kap od vsega hudega (stara sem 27). Vse bi dala, da ne bi pristali, ker sem mislila, da bo pristanek isti šok. No, za tolažbo dve stvari: očitno imajo tak čuden vzlet samo s Celovca (mogoče kaj zaradi hribov), ker iz Stansteda je bil vzlet čisto nekaj drugega. Drugače let je brez problema, tudi pristanek je bil v obeh smereh v redu, nič hujšega. Mogoče mi nazaj ni bilo tako hudo, ker sem vzela tableto. Vsekakor ti predlagam, da ne piješ alkohola, če te je res strah, ne delaj se junaka, kot sem se ga jaz, in vzemi potovalno tableto. Mirna boš, zaspana in let ti bo minil kot v zibelki. Jaz sem si v Londonu kupila Suregon (Sugeron, nekaj takega), vzameš ga 2 uri pred letom in so superca!
LpMaruša
Jaz tudi odsvetujem alkohol. Mogoče bo res najboljša tabletka. Sama nikoli nisem imela nobenega strahu zaradi letenja in prav uživam. Še posebej ponoči, ko lahko zaspiš. Turbulence te pa malo zazibljejo.
Ne se bat. Saj nas je veliko to dalo čez. Vzemi kakšno knjigo in se pogovarjaj s sopotniki. Pa niti slučajno o letalskih nesrečah ali strahu pred letenjem……..
LP
Irena
Forum je zaprt za komentiranje.