Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek strah in trepet = ginekolog

strah in trepet = ginekolog

Čaka me 1. pregled pri ginekologu, FULL sm živčna! Zanima me, ali ti dajo kaj za preobleči (haljo ali kaj podobnega) ali pricepljaš kar nag do tiste hude mize :)….kako sploh zgleda vsa ta procedura?
Hvala za odgovore…
Pozdravček!

Nic se ne boj, nisi prva ne zadnja, samo pejdi in bo kar bo. 🙂

Če ti dajo haljo ali ne, je odvisno h komu hodiš. Za vsak slučaj si obleci krilo ali pa vzami s seboj bolj dolgo majico.

Kako zgleda procedura? Prvo se bosta pogovorila (kdaj prva menstruacija, bolezni v druzini, itd itd), potem pa sledi pregled.

Bolj ko bos sproscena, manj bo pregled neprijeten!

Jaz ponavadi oblečem kar malo daljšo srajco ali pa krilo. Nič se bat. Mene je bilo tudi najprej groza. potem sem pa od ginekologinje šla k ginekologu sm bla spet živčna in mi je bilo neprijetno. Ampak zdaj mi je pa nekaj čisto naravnega in se bolje počutim,če me na vsake toliko časa pregleda,ker potem vem,da je vse dokaj v redu.

Najprej se pogovorišz ginekologom, pol se v mini garderobici (vsaj pri nas jo ima ginekologinja v svoji sobi) slečeš spodnji del, pol greš do stola, se naštimaš gor, pol te pač pregleda (odvzem brisa, jajčnike pretipa) in končano. Vse hitro mine, pa tut ginekolog ima zelo profesoinalen odnos in sploh nimaš občutka da pregleduje tako intimen del telesa oz. se obnaša tko kot vsakdo, ki opravlja svojo službo..sploh ni tko grozn kot izgleda, če imaš v glavi da je to njegov poklic in da na dan vidi svega i svašta…tko da je tvoja češplja le še ena več in prav nič posebnega 🙂

Pa probej bit čimbolj sproščena. Ker če si napet… Ni ravno za ploskat fino, ampak mora bit. Jaz vedno misli, na kaj prijetnega, kar se mi je pred kratkim zgodilo. Pa mine.

ginekolog ni noben bavbav in ni razloga, da bi ti bilo neprijetno ali da bi te bilo strah. boli prav nic!! tudi ko ti vzame bris (mali del tvojega tkiva), ne cutis prakticno nicesar – morda bos po brisu na hlackah opazila krvavkast izcedek, vendar nic takega, da bi te skrbelo. z rokami potipa se jajcnike (od zunaj) in morda se s prsti od znotraj (ne boli in tudi ni neprijetno). Morda bo zdravnik/ca zelel/a pogledati se jajcnike s pomocjo ultrazvoka (glede na to, da si prvic) in tudi to ni omembe vredno – to je za prst debela `palcka` s katero ti v noznici pregleda jajcnike.

..potem bo se nekaj debate o kaksnih posebnostih v druzini (kaksne bolezni, tudi tvoje,…), vprasa te, ce si ze imela spolne odnose in kaksno zascito bi zelela. morda razmisli tudi o tem, da bos lahko postavljala vprasanja. on/ona je zato tam, da ti predpise zate najboljso kontracepcijo in da najdeta nekaj tebi ustreznega. bodisi diafragmo, tabletke,..

obleci krilo in sleci samo hlacke, da ne bos z `nago ritjo` priskakljala do stola.

prvic je neprijetno, ko bos videla, da ni nic posebnega, se bos nasmehnila svojemu strahu! 🙂

porocaj kako je slo,

lp

Ali priporočate kakšno vredu ginekologinjo ( Ljubljana)?

Najlepša hvala vsem! Še vedno me je strah, sem se pa vseeno le malček posmejčkala ob vaših odgovorih…hvala!
Pa držte pesti, da me ne pojedo za kosilo 🙂
Pozdravček….

mulka kok si pa stara ce ni skrivnost ? Jst bi tud mogla it h ginekologu pa kr odlasam, tok me je strah 🙂

Mojca.. b: ginekolg jo bo prvo vpračal, ce je že imela spolne odnose, ne pa po pregledu, ker če jih še ni imela, ce ni težav, pregleda sploh ne opravi.

A pol ce se nisi mev spolnih odnosov, te sigurn ne pregleda? Pol se sam pogovi ?

Me, če si že nedolžna in nimaš kakšnih problemov, te ziher ne pregleda. Vsaj tako mi moralo biti…

Tole pa ne bo čisto držalo

ko sem šla jaz prvič k ginekologu sem bla tud še nedolžna, povedala sem tudi, da morda v bližnji prihodnosti načrtujem kakšne odnose in da sem prav zaprav prišla tudi zaradi zaščite, pa sem mogla lepo na stol in opravit pregled, nato pa mi je ginekologinja povedala,da imam majhno maternico in da mi tabletk ne bo predpisala.
Ni pa pregled noben bav bav, bodi sproščena pa bo 50 % že opravljenega

Srečno

pregled se opravi kljub temu, da si se nedolzna..

Kot jaz vem, dokler je dekle nedolzno in nima problemov, pregled sploh ni potreben. Seveda je odvisno od dekleta, če vseeno hoče opraviti pregled in od ginekologa, če misli, da je potreben.
Če ne verjamete, si prebrskajte malo na forumu Ginekologija in porodništvo. Tukaj je samo eden od mnogih linkov:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close