Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika stiskalec za česen

stiskalec za česen

Saj vidite, samo včasih se oglasim: ko kaj rabim.
Tokrat gre za stiskalec za česen. Že dolgo imam enega navadnega, majhnega, kjer ostanke čistim z zobotrebcem, ker drugače ne gre ven. Potem sem ga enkrat dala še v pomivalni stroj in zdaj je tak siv, malo grd na pogled.
Pa sem si zaželela taperverjevega in ga tudi kupila. Super, krasen na pogled, lepo se čisti. A za uporabo zame ni, vso moč uporabim, da stisnem česen čez.
Ga ima mogoče katera od vas? In kako je zadovoljna? Nasvete prosim.
Lep pozdrav

Kar nekaj časa sem iskala tale stiskalec za česen in ga končno našla v Ikei;

Zelo sem zadovoljna z njim, saj sem jih do sedaj že kar nekaj kupila, pa je pri marsikaterem šlo več česna mimo kot skozi…

In, če ga bo katera slučajno kupovala… tisti drugi, ki je štirioglate oblike, je zanič ()

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja, ta na prvem linku je res zakon!!

Tudi jaz ga imam;ga je kupil zet,ki zelo rad stika po Ikei. Lp Babi

V Ikei imajo nasplošno kar nekaj zelo izvirnih in koristnih pripomočkov. Tam res velikokrat kaj kupim. Super je tudi kovinska merica z ameriškimi merami (cup) in majhne plastične zajemalke – 7 velikosti > od 1 pinch do half cup. Oboje pride v poštev za tiste, ki iščejo recepte na ameriških straneh.

Jaz sem pred nekaj meseci kupila stiskalec za česen v Intersparu v Lj., mislim, da je znamke Leifheit, je kovinski in sem zelo zadovoljna.
Pomembno je, da ima površina, s katero pritiskaš, izrastke. Prej sem imela enega z gladko površino in sem vedno klela zraven, ker nisem mogla stisnit česna.

Jaz mislim, da je moj ta novi stiskalec prevelik. Česen pade po dolgem in se ga ne da stisnit. Ti okrogli ( tudi moj stari) so manjši in postaviš česen pokonci noter. Gre veliko lažje. Malo bom še probirala, potem bo pa to še ena izgubljena investicija. Pa tako sem ga bila vesela.
Lep pozdrav

Ko smo ze pri Ikei:
Imam krasno napravo za zapiranje odmasene steklenice vina.Je nekaksna iz trde plastike narejena majhna crpalka in dva gumijasta zamaska z navojem.Ce ostane v steklenici se kaj vina,zmocimo zamasek,ga porinemo v grlo,nastavimo na zamasek grlo crpalke in izsesamo zrak.Izsesavamo dokler gre. Vino je tako lepo shranjeno.Ko ponovno odprem,kar poci.
Preprosto in koristno-seveda za tiste,ki pri mizi ne popijejo vsega vina.
V zamasku sta dve s prostim ocesom komaj vidni luknjici,ki se ob izsesavanju zapreta. V tem je vsa “kunst”.
Lp Babi

Okrogli je res super preiskušeno in še zelo poceni!LP

Za čiščenje stiskal ca česna priporočam staro zobno ščetko, ki prde parv še za mariskaj drugega.

lp vsem

O ja! Se kako prav!:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close