Stil oblacil za mamo
Najprej en lep soncen pozdrav. Ker so pri nas razprodaje na vrhuncu in se da sedaj dobiti kaksno lepo zadevo res poceni, bi rada moji mami olepsala omaro. Ampak kaj, ne vem kaj ji bi najbolj pasalo, leta so tja v 70 ampak je bolj mladostna, je precej majhna tam nekje 150 cm mogoce kaksen cm vec, kg 60, malo prevec ampak vseeno kar ok, pac mal vec jo je mogoce v rit, tudi prsi ne premle. Stevilka oblacil 42. Lasje kratki in svetli. Kaj pase na tako postavo? Bi ji vzela par zgornjih in par spodnjih delov, spodnji del tako hlace kot krila. Bila bi vesela enega takega splosnega odgovora, ker nekako res ne vem kako se postavo opticno podaljsa. Mogoce je ze katero zanimalo kaj podobnega in bi bil tudi link na kaksno staro vprasanje ze ok, da ne kradem prevec teh lepih soncnih dni.
Hvala.
Najprej o trikih za povišanje postave:
zgornji in spodnji del v isti barvi (npr. črno krilo, črn top ipd.)
obleka (ni horizontalnih linij, ki bi sekale postavo)
V-izrezi (jih pa starejše gospe nimajo preveč rade)
pete (ok, to je očitno, a zopet jih pogosto nerade nosijo, ker ni tako stabilen korak in noga zna boleti)
visok pas (no, to pa imajo rade)
Glede na to, da ima večjo zadnjico, od kril jaz predlagam krila v A-kroju, ki skrijejo zadnjico. Pazi, da bo dolžina čez kolena, ker imajo to običajno raje. Pa poglej na surovinsko sestavo, raje imajo naravne materiale, bombaž, viskozo ipd., kakšnega poliestra njim nima smisla kupovati (razen v kakšni pametni mešanici z naravnimi vlakni).
Hlače naj bodo obvezno z visokim pasom. Ne vem, kaj se pri vas dobi, ampak Gerry Weber ima primerne kroje za take gospe. Morda tudi kak Esprit.
Starejše gospe rade pozabljajo na dobro spodnje perilo in nosijo iste kose po leta in leta. Kvaliteten nedrček pa pripomore k dobremu počutju (ne bolijo rame in hrbet) in še postava je videti vitkejša in bolj fit, kadar so prsi na svojem mestu.Če je tudi ona med njimi, jo odpelji na šoping za pošten nedrček, ki je udoben, ki ji je prav in ji nudi dobro oporo.
Zdaj pa oblačila:
Glede na to, da ima večjo zadnjico, od kril jaz predlagam krila v A-kroju, ki skrijejo zadnjico. Pazi, da bo dolžina čez kolena, ker imajo to običajno raje. Pa poglej na surovinsko sestavo, raje imajo naravne materiale, bombaž, viskozo ipd., kakšnega poliestra njim nima smisla kupovati (razen v kakšni pametni mešanici z naravnimi vlakni).
Hlače naj bodo obvezno z visokim pasom. Ne vem, kaj se pri vas dobi, ampak Gerry Weber ima primerne kroje za take gospe. Morda tudi kak Esprit.
Odlična izbira za njena leta so tudi obleke primerne dolžine, nošene z jopico preko, morda celo rahlo prepasane, da naredi to malo stila.
Zgornji deli naj imajo obvezno daljše rokave.
Osnovni kosi garderobe naj bodo klasični, modo pa naj prinese noter z dodatki; naj se ne boji bižuterije, zanimive torbice ipd. (Ok, tiste klasične rute, ki prav žalostno visijo okoli vratu naj izusti. Šal in rute so fini, ampak naj bodo zanimivo stilirani, malo drugače zavezani).
Jaz bi se izogibala črne barve, ker silno postara, raje kaj svetlejšega in tudi živahnega. Samo poglej Italijanke, kako so pogosto tudi v zrelih letih super oblečene, mladostne in v živih barvah.
Primerne barve so na primer kamelja, rdeča, siva, kaki zelena, bela in črna (v pravi meri, še posebno, če gre za strukturiran material -usnje, pletenina in podobno).
In česa naj nikakor ne nosi (pa je žal priljubljeno v njenih letih, ker dame mislijo, da jih to pomladi): jeans srajc, jaken in predvsem kompletov (!), preširokih oblačil (ki jo še dodatno razširijo), prav tako naj ima v mislih, da dodatki, kot so gumbi, sploh kaki zlati, postarajo, zadrge pa na primer pomladijo, prav tako prava mera kake asimetrije v kroju in podobno.
Nekaj primernih zadev (jih je pa blazno težko najti, tako da veliko sreče!):
http://www.house-of-gerryweber.de/Apartes-1/2-Arm-Shirt/4049594693263,de,pd.html?start=36&cgid=gerry-collection-shirttopbody (tu poglej tudi način vezave šala)
Toliko, javi, kako se ti zdi …
LP,
Lenka
Hvala. Mama ni mogla verjet, da sem zanjo sla vprasat stilistko.
Bova kar speljali to stilsko dopolnitev. Je ze kar na dobri poti pravzaprav.
Ob tistem tekstu gor, da je treba rutko zanimivo zavezat sem se prav nasmehnila, sem mami dala ravno spomladi casopis od Marc O Polo, ker je bilo notri prikazano kako na zanimive nacine zavezemo rutko.
Tudi Garry Weber ima trgovino v mestu in poslovalnico v enem centru. To ne bo problem.
Ce bom imela se kaksno dodatno vprasanje pa sporocim. Zaenkrat dobri nasveti. Dobro, da sem pocakala in nisem kupovala ze sama na slepo.
Res hvala lepa zaenkrat.
Se moram prav se enkrat zahvalit. Nisva vse 100 % upostevali pri majicah, ker sem ene tri Weberjeve majcke dobila, takooo lepe ampak na okrogel ovratnik, sva pa drugace precej upostevali in mama se mi ne more zahvalit. Ene hlace, noro, ji naredijo tako postavo, noro suha. Pa en modrcek sva dobili, super model in je razlika taka, da samo gledas. Tega bova seveda nabavili na zalogo. Mama pa srecna in jaz ne morem verjet mojim ocem. Najlepsa hvala! Ni kar tako moja mama 😉
Forum je zaprt za komentiranje.