Števci za vodo v četvorčkih JSS MOL – Tomačevo
živjo!
Ker smo bolj na novo priseljeni, poleg tega pa tudi ob primopredaji od JSS, ni nihče omenjal števca (nimamo niti št. števca niti št.odj. mesta) za vodo smo nekako sklepali da je števec skupen. Števec za elektriko smo locirali, in je na naši zunanji strani zidu, vendar je vmes ograja do el. omarice in zid, tako da bi ob odčitavanju morali hoditi čez sosedovo stran.
p.s. Mogoče veste kakšen je postopek prijave za VO-KA (glede porabe vode) in Snago (odvoz smeti), da nam začnejo pošiljati položnice? 🙂
Ob primopredaji, je rečeno, da upravnik sam obvesti Snago in VO-KA o številu druž. članov, in pošlje skupen račun za to. Račun za eletriko in plin pa prijavimo sami in dobimo posebej račune.
Upravnik je Emona plus d.o.o. in ko sem danes klical tja, so rekli da oni nimajo s tem nič…da grejo vsi računi direkt preko JSS MOL…čudno ne, kaj potem oni sploh delajo ??? Sem klical potem na Zarnikovo JSS pa pravijo da to rihta upravnik, če ne pa naj sam …???!!!
Mislim brez besed…podajanje polen ;>( oz. znajdi se sam
Če ni skrivnost na kateri št. ste?
Prijavite se sami, mi smo tudi čakali, pa nič dočakali. Števec pa je res individualen na posamezno enoto. Mi recimo imamo bistveno višjo položnico kot sosedje, ki živijo v istem četvorčku desno od nas.
In tudi v prihodnje…nič se ne zanašajte na JSS MOL, vse kar je treba urejat raje rihtajte sami (tudi popravila števcev, menjave plinskih zadev, kontrolo gasilnega aprata in peči ipd.)
Aja…število družinskih članov spšloh ni bistveno za položnico VO-KA, dobiš račun glede na porabo. Vsaj pri nas je tako.
Z upravnikom si ne moreš res nič pomagati-ti povem iz izkušenj. Pred leti smo se ubadali s plesnijo, pa niso nič ukrepali. Vse napake, ki so bile smo sami rešili.
Glede vode je pa tako-tudi mi imamo svoj števec zadaj za nami,se pravi, moramo k sosedu na parcelo.Vendar mi ne javljamo mesečno porabe,ravno zaradi tega, ker je neprijetno hoditi k sosedu in čakati, kdaj bo doma.
Vodo plačujemo pavšalno,enkrat letno pa je poračun.
Pokliči na VO-KA pa ti bodo poslali položnico. Verjetno ne veš niti vašega odjemnega mesta in št. števca. Oni bi to morali imeti zabeleženo.
Forum je zaprt za komentiranje.