Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sterilizacija moškega ali ženske

sterilizacija moškega ali ženske

Hej!

Tisti,ki ste se tega poslužili…..kdo od vaju je šel na to? Ali se je moški sam ”ponudil”? Ste ga prepričevali?

Imam problem,sicer datum že imam ampak me je strah. On samo pravi,da kondom ni nič, prej umaknit tut ni nič, hormonske kontracepcije pa zaradi zdravja(srce) ne smem.
Na poseg pa tudi ne bi šel,naj grem jaz….oz kokr čem

Žal nič novega. Tudi jaz imam težave s hormonsko kontracepcijo – je ne smem.
Sem razmišljala o sterilizaciji, ker on ne bi kondoma, vazektomije pa sploh ne in se domislila rešitve: dobiti novega tipa, ki mu bo mar zame.

Sem razmišljala o sterilizaciji, ker on ne bi kondoma, vazektomije pa sploh ne in se domislila rešitve: dobiti novega tipa, ki mu bo mar zame.[/quote]
! 🙂

…in se domislila rešitve: dobiti novega tipa, ki mu bo mar zame.

Moj mož je šel na vazektomijo. Ko sva debatirala o trajnejši kontracepciji in sva se pozanimala o razpoložljivih metodah, je sam rekel, da je to najboljša opcija.

Tudi moj mož se je odločil za vazektomijo in ni mu (niti meni) žal. Je precej preprostejši poseg kot pa sterilizacija ženske.

Jaz sem šla na sterilizacijo. On se boji, še tisto kar mora nujno, ima problem it.

Sem razmišljala o sterilizaciji, ker on ne bi kondoma, vazektomije pa sploh ne in se domislila rešitve: dobiti novega tipa, ki mu bo mar zame.[/quote]
Okeeej… če prav razumem, ti tudi nebi, pa bi nekoga, ki bi:-)))? Rešitev za vse , nehajte seksat, pa ne bo problemov. a to pa bi:-)))?

Na začetku, nekaj let,sem jemala kontracepcijske tabletke, potem “šla” na Mireno. Pri štiridesetih sem prenehala s hormonsko kontracepcijo in se je mož odločil za vazektomijo. Mu ni žal in nima nobenih problemov.

Okeeej… če prav razumem, ti tudi nebi, pa bi nekoga, ki bi:-)))? Rešitev za vse , nehajte seksat, pa ne bo problemov. a to pa bi:-)))?[/quote]

Da ti razjasnim: hormonske kontracepcije ne smem.
Kondome pa bi, zakaj ne? On jih ne bi.
Ne bi vazektomije, ne bi kondomov. Vazektomija je dosti lažji poseg kot sterilizacija.
Tako, da iščem moškega,ki mu kondomi niso težava.

Okeeej… če prav razumem, ti tudi nebi, pa bi nekoga, ki bi:-)))? Rešitev za vse , nehajte seksat, pa ne bo problemov. a to pa bi:-)))?[/quote]

Da ti razjasnim: hormonske kontracepcije ne smem.
Kondome pa bi, zakaj ne? On jih ne bi.
Ne bi vazektomije, ne bi kondomov. Vazektomija je dosti lažji poseg kot sterilizacija.
Tako, da iščem moškega,ki mu kondomi niso težava.[/quote]
Kondomi, težava… vraga, saj jih je toliko, da jih prodajajo:-))) saj jih ni treba doma delat…

Nekaj prepričevanja je bilo treba, ker je imel čist nerealne strahove. Da ne bo imel več sperme in podobne oslarije. Ko se je pozanimal, pa ni bil več problem. Se je steriliziral.

Moj mož je tudi šel sam na vazektomijo, brez problena. Vse ok.

Za vse nevedne in/ali dvolicne zenske. Sterilizacija zenske je lahko mnogo bolj preprosta, kot za moskega. To je dejstvo. Morajo vam samo vstaviti cepke v jajcevod, cez par mesecev preverijo, ce je vse ok in to je to. Poseg je veliko manj invaziven, kot vazektomija. Nobenih rezov in nicesar.

Torej, nehajte jokat in se dajte lepo sterilizirat, ker tko nihce noce, da bi na svet prislo se vec praznoglavcev.

http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=9671932&p=11090361#p11090361

Tudi moj mož je šel na vazektomijo. Tukaj imajo moški pomislike, ker so prepričani, da po tem posegu ne bodo več pravi moški. Ampak iz izkušenj lahko rečem, da je seks sedaj še boljši, kot prej.

Tudi moj mož je šel na vazektomijo. Tukaj imajo moški pomislike, ker so prepričani, da po tem posegu ne bodo več pravi moški. Ampak iz izkušenj lahko rečem, da je seks sedaj še boljši, kot prej.[/quote]

Ti povem iz prve roke da je to res……zdej šele nabijaš in “grabiš” vse kar ti pride pod roko ko se ti začne bliskat po glavi:))

lp mene pa zanima ce po posegu moskemu normalno pride ali je samo obcutek nevem zato sprasujem

Odgovor na objavo uporabnika
tarči, 26.05.2016 ob 10:49

Okeeej… če prav razumem, ti tudi nebi, pa bi nekoga, ki bi:-)))? Rešitev za vse , nehajte seksat, pa ne bo problemov. a to pa bi:-)))?

Za moške vazektomija nima stranskih posledic tolko kot za ženske steralizacija tako BTW

Firbec176, 27.12.2021 ob 07:37

lp mene pa zanima ce po posegu moskemu normalno pride ali je samo obcutek nevem zato sprasujem

zakaj bi bilo kaj drugače? Edina razlika je, da spermiji ne pridejo več v tekočino, ki jo izločimo ob vrhuncu. Vse ostalo je enako…

Jaz sem to opravil samo-plačniško v tujini.  Poseg se opravi s lokalno anestezijo, traja nekje 20 minut in je precej bolj varen v primerjavi s precej bolj resno žensko operacijo.  V sloveniji vam mora to najprej odobriti nekakšna komisija. Potem moreti tudi imeti nekaj mesečno obdobje za premislek…. zame je bilo preveč komplikacij.

NUBINEBI – na serji ga no. Očitno je, da nimaš pojma, o čem govoriš. Ali si nepoučeno teslo ali pa luzer brez jajc.

Vazektomija je ambulantni poseg, ki se lahko opravi v lokalni anesteziji. Potrebno je zarezat v kožo okoli 2 cm globoko. In prerezat semenovode. Cel poseg traja okoli 30 min, skupaj s pripravo.

Ženska sterilizacija je invazivni postopek. Zahteva splošno anestezijo. Lahko v jajčnike skozi nožnico in maternični vrat vstavljajo ovire v jajcevode in potem je treba nekaj tednov ali mesecev spremljat, če so ovire takšen tujek, da je telo samo po sebi naredilo brazgotine. Pa še to zahteva širjenje materničnega vratu. Vsaka ženska ve, da širjenje materničnega vratu konkretno boli.

Druga metoda je poseg skozi trebušno steno – torej rezi skozi vse plasti. Koža, podkožje, mišice. In potem koagulacija z tokom – torej s tokom segrejejo in prežgejo jajcevode. Da mi je videti moškega heroja, ki mu ne bo boleče, ko mu bo nekdo v medenični votlini nekaj s tokom žgal. Tudi, ko je postopek laparoskopski (ni rezov, ampak samo luknje, preko katerih vstavijo instrumente v medenico), so to brazgotine, ki se nekaj časa celijo.

Tveganje za moškega ali žensko pri tem postopku je nekako 1:10.

Jaz se danes kot samska več niti ne ubadam s 50-letniki, ki nimajo opravljene vasektomije, pa bi seksali brez kondomov. To so revšeta in pezdeta, ki ne znajo prevzeti nobene odgovornosti in tveganja.

Jaz sem bila na sterilizaciji. Ni bilo ravno za umret. Šla sem zase, ko sem bila ločena. Skoraj 10 let pred tem je šel moj nekdanji mož na vasektomijo. Za naju. Ker je bilo enostavneje. In ker sem do takrat jaz šla skozi tri nosečnosti, tri porode in enih 15 let hormonske kontracepcije. In ker sva vedela, da več ne želiva otrok.  Po tem, kar sem jaz tvegala, je bil čas, da bi tudi on enih 10%.

Večinoma preveč nakladate. Moja bivša je šla na sterilizacijo lansko leto, ker je ugotovila da ni imela nobene prave izbire med prostimi samci, ki so bili še na voljo.. Zdaj je pa končno srečna s 13 let starejšim, ki se mu dvigne samo še ob Pfizerju…

Barbara 50, 10.01.2022 ob 16:38

NUBINEBI – na serji ga no. Očitno je, da nimaš pojma, o čem govoriš. Ali si nepoučeno teslo ali pa luzer brez jajc.

Vazektomija je ambulantni poseg, ki se lahko opravi v lokalni anesteziji. Potrebno je zarezat v kožo okoli 2 cm globoko. In prerezat semenovode. Cel poseg traja okoli 30 min, skupaj s pripravo.

Ženska sterilizacija je invazivni postopek. Zahteva splošno anestezijo. Lahko v jajčnike skozi nožnico in maternični vrat vstavljajo ovire v jajcevode in potem je treba nekaj tednov ali mesecev spremljat, če so ovire takšen tujek, da je telo samo po sebi naredilo brazgotine. Pa še to zahteva širjenje materničnega vratu. Vsaka ženska ve, da širjenje materničnega vratu konkretno boli.

Druga metoda je poseg skozi trebušno steno – torej rezi skozi vse plasti. Koža, podkožje, mišice. In potem koagulacija z tokom – torej s tokom segrejejo in prežgejo jajcevode. Da mi je videti moškega heroja, ki mu ne bo boleče, ko mu bo nekdo v medenični votlini nekaj s tokom žgal. Tudi, ko je postopek laparoskopski (ni rezov, ampak samo luknje, preko katerih vstavijo instrumente v medenico), so to brazgotine, ki se nekaj časa celijo.

Tveganje za moškega ali žensko pri tem postopku je nekako 1:10.

Jaz se danes kot samska več niti ne ubadam s 50-letniki, ki nimajo opravljene vasektomije, pa bi seksali brez kondomov. To so revšeta in pezdeta, ki ne znajo prevzeti nobene odgovornosti in tveganja.

Jaz sem bila na sterilizaciji. Ni bilo ravno za umret. Šla sem zase, ko sem bila ločena. Skoraj 10 let pred tem je šel moj nekdanji mož na vasektomijo. Za naju. Ker je bilo enostavneje. In ker sem do takrat jaz šla skozi tri nosečnosti, tri porode in enih 15 let hormonske kontracepcije. In ker sva vedela, da več ne želiva otrok.  Po tem, kar sem jaz tvegala, je bil čas, da bi tudi on enih 10%.

Ti pa nisi ravno popolnoma čista….

Sama si sterilizirana, iščeš dedce ki imajo opravljeno vazektomijo, pa še taki ti ne odgovarjajo. Mogoče je težava v tvojih 50 letih, da te sploh še kdo povoha.

p.s. vaZektomija se pravilno napiše, zato prosti čas raje uporabi za kakšen kratek tečaj iz slovenščine!

Oboje je najboljša zaščita..

Za tebe že

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close