stebelna zelena
V nedeljo sem gledala oddajo, v kateri je tipček pripravil fižolovo solato s tuno, čebulo in stebelno zeleno. Ok, ker imamo vse do zadnje sestavine radi, bom to v nekaj dneh pripravila.
Doma še nismo jedli stebelne zelene in niti sanja se mi ne, k čemu paše ta zelenjavca. Prosila bi za vaše izkušnje.
Kupila sem jo včeraj, diši kot zelena, kaj pa drugega. Zaenkrat sem zeleno uporabila le v gosti koruzni juhi, kamor gre zelo lepo.
Natassa
Steblna zelena: prijetna zadevca…………je enako (skoraj) kot gomolj, ima odebelejene liste, te ločiš posamezno od celote in jih malce olupiš kot rabarbaro, potem narežeš……..
Stebelna : raznorazne solate, juhe, enako kot gomolj, če nimamš gomolja na zalogi, malo v golaž, omake……
Gomolj: rahlo pokuhamo (par minut, ne do konca) ohladimo in potem spaniramo kot dunajski zrezek, zraven tatarska….odlično (ne naredimo pa kajl, ampak lepe ne pre tanke ne predebele rezine tam 0.5 cm), naribana s svežo peso in korenjem, narejeno kot solata le dodamo malo kisle smetane ali majoneze, ravno toliko, da obarva kis…(1 žlico), mi jo damo v skoraj vsako stvar, ki jo kuhamo kamor damo tudi rdeče in rumeno korenje,………meni osebno je zelo všeč, da jo dam velik kos v govejo juho…..ma zelo prijeten okus potem juha po zelani…………malo jo dodamo tudi v francosko solato, kuhano
Forum je zaprt za komentiranje.