Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

A seveda, veš da je manj mehanike tele neumno.
[/quote]

Vem, sem z očetom pred 40 imi leti cel avto razšraufala za nadomestne dele za našega na prafaktorje, z veseljem, me je to zanimalo- takega, še s kardanom…. Tako da – kopuniziraj drugje.

Vem, sem z očetom pred 40 imi leti cel avto razšraufala za nadomestne dele za našega na prafaktorje, z veseljem, me je to zanimalo- takega, še s kardanom…. Tako da – kopuniziraj drugje.
[/quote]
Ja ja, danes ni mehanike, računalniška igrica vas vozi okoli zmešana teleta….jaooooo

še eno teslo, ki so ga mehaniki najbolj veseli, ki takoj plača in ne pogleda na račun, saj ima itak dovolj denarja ha-ha-haaa

Ta je pa dobra, da ima avto danes manj mehanike, kot nekoč. Resnica je ravno nasprotna čedalje več mehanike je v avtu in čedalje več elektronike (računalnika) raznih senzorjev je v avtu)
[/quote]

Ce ti ne locih mehanskih sklopov od elektronskih…kdo ti je kriv?..

Ja ja, danes ni mehanike, računalniška igrica vas vozi okoli zmešana teleta….jaooooo
[/quote]
Nikjer ne pišem, da je ni – samo manj jo je, več je elektronike. Boš ko teslo v novo vrata buljilo pod pokrovom enega Volvo XC90 ali pa Range Roverja… Ker nimaš fizično kaj več not šraufat in pošraufat toliko, kot nekoč pred 30m 40imi leti, ali pa kot v enem oldatjmerju ala kak stari hrošč, Topolino, pa Zastava 750, pa Princ, če se še kje najde. Dej pejdi raje svojo motorko zakurblat pa drevesa objemat in se na njih drmat.

Nikjer ne pišem, da je ni – samo manj jo je, več je elektronike. Boš ko teslo v novo vrata buljilo pod pokrovom enega Volvo XC90 ali pa Range Roverja… Ker nimaš fizično kaj več not šraufat in pošraufat toliko, kot nekoč pred 30m 40imi leti, ali pa kot v enem oldatjmerju ala kak stari hrošč, Topolino, pa Zastava 750, pa Princ, če se še kje najde. Dej pejdi raje svojo motorko zakurblat pa drevesa objemat in se na njih drmat.
[/quote]
Česa je manj mehanskega? Naštej? Kdo popravlja mehanske dele, računalniška igrica?

Česa je manj mehanskega? Naštej? Kdo popravlja mehanske dele, računalniška igrica?
[/quote]

tvoj curak, zagotovo… Zdaj pa spelji dol z mene.

tvoj curak, zagotovo… Zdaj pa spelji dol z mene.
[/quote]
Naštej česa je manj mehanskega danes v avtomobilu tele multinično če že trdiš take kozlarije, ker si popolnoma zabito?

Naštej česa je manj mehanskega danes v avtomobilu tele multinično če že trdiš take kozlarije, ker si popolnoma zabito?
[/quote]

Inštaliraj si kardan v glavo, mogoče te zavrti malo v bolj trezno smer.

Inštaliraj si kardan v glavo, mogoče te zavrti malo v bolj trezno smer.
[/quote]No fajn, se ne “moreš spomnit” česa mehanskega naj bi bilo manj v avtomobilu.. Če je vsega več in tebi ni več dano, da zabito šaraš s francozom, kot po enem fičotu, najbrž šraufajo vesoljci, ne mehaniki, ne?

Prvo pravilo vsakega biznisa je, da te lahko vsakdo nategne, ki ima več znanja kot ti. Tudi če si zraven in gledaš kaj menjajo in kaj ne, te lahko nategnejo – pri ceni. Hja, pa mi povej ali je filter za olje, ki stane 50€ drag ali ne? Kaj pa zavorne ploščice, so boljše od proizvajalca za 2-kratno ceno ali so dovolj dobre neorginalne?

Tako da na koncu, če mehaniku ne zaupaš je najbolje, da šravfaš sam.

Nikoli nisem zraven….me pa vedno poklice, ce je kaj vecjega…..
Vsakic ko peljem avto k mehaniki (vedno je isti mehanik)….mu jaz povem kaj naj naredi….menjaj olje in filtre (zracni, oljni) ostalo ne pipaj….oziroma…nekaj mi pri kolesu cudno ropota…poglej in poklici…najveckrat se olje prinesem s seboj….
Ce je kaj drugace kot je dogovorjeno….ne placam oziroma enkrat me nategne…si poiscem drugega mehanika.

Mehanik je dober znanec. Zraven sem toliko, kot se občasno zavleče klepet. Včasih to traja tudi čez cel servis, sploh če se oglasi še kdo drug.
Osnovne manjše servise itak naredim sam, on bolj specialne zadeve, pa tisto, kjer me je strah, da kaj polomim – in resetira comp na 0.

Preden sem njega našel, sem imel drugega zanesljivega mehanika, ki sem mu tudi lahko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupal. Kar je rekel, sem vedno rekel JA – in samo plačal. Za plačati je bilo pa praktično vedno manj, kot so plačevali drugi s podobnimi avti drugje.

Tole citirano… ne drži že kar nekaj časa. Odkar je v veljavi EU uredba, ki omogoča (oz zahteva) da garancija velja, tudi če se avto servisira drugje – npr v verigi serviov z usposobljenimi mehaniki.
Vem da velja za takšne kot npr Euroservis veriga, pa Maxxx, Vianor, itd. Lahko pa vedno preverite tudi za manjše delavnice.

Jaz vozim k enemu in istemu že 10 let. Prej sem jih zamenjala kar nekaj, ker so bili ali zoprni, ali šovinistični, ali niso nič povedali, ali nič vprašali, ali nič pojasnili.
Ta pa pošten, prijazen, korekten, vedno pred popravilom pokliče in pove, kaj in kako bo uporabil dele, koliko me bo to koštalo in vpraša, če se strinjam. Ko pridem po avto, mi pa še vse pokaže, čeprav ve, da blage veze nimam, kje je kaj v avtu. Ampak lej, me jemlje resno in to mi je pomembno.
Zaradi mene me lahko tudi kaj okoli prinaša, ampak ne vem… v teh letih on ve, kdo sem jaz, jaz vem, kdo je on, avto pozna bolj kot jaz (iz glave ve, kaj je prejšnjič delal – pa je bilo to recimo leto nazaj). NImam občutka, da me izkorišča.
Meni to zadostuje.

Ti si pa res bedak in teslo obenem. A zdej boš tvezil, da je vsak zasebnik pošten!!!???
Več je nepoštenih in nategnetov, kot pa poštenih. Denar poberejo od kupcev, denar zapravijo ali nakažejo na bypass firmo pol grejo pa v stečaj.

V reali pa so v vsakem poklicu, kot v javnem, kot v zasebnem sektotju, pošteni delavci in delavci ki hvatajo krivine.

Tole citirano… ne drži že kar nekaj časa. Odkar je v veljavi EU uredba, ki omogoča (oz zahteva) da garancija velja, tudi če se avto servisira drugje – npr v verigi serviov z usposobljenimi mehaniki.
Vem da velja za takšne kot npr Euroservis veriga, pa Maxxx, Vianor, itd. Lahko pa vedno preverite tudi za manjše delavnice.
[/quote]
Pa ne bo glih drzalo, to pa zato ker eni ne locite stvari, proizvajalec lahko zavrne garancijo ce vozilo ni servisirano v skladu z navodili proizvajalca,..naprej ti ne bom razlagal ker nima smisla…pa se locit je treba tovarnisko jamstvo in podaljsano jamstvo…in se in se…tako da cuden folk…za avto skraspa denar, za servis ga pa zmanjka…

Pa ne bo glih drzalo, to pa zato ker eni ne locite stvari, proizvajalec lahko zavrne garancijo ce vozilo ni servisirano v skladu z navodili proizvajalca,..naprej ti ne bom razlagal ker nima smisla…pa se locit je treba tovarnisko jamstvo in podaljsano jamstvo…in se in se…tako da cuden folk…za avto skraspa denar, za servis ga pa zmanjka…
[/quote]

V skladu z navodili proizvajalca… ti npr naziv Autodata kaj pove?
Ja, včasih poskušajo zavrniti – a od te uredbe dalje, to ne gre več lahko.

V skladu z navodili proizvajalca… ti npr naziv Autodata kaj pove?
Ja, včasih poskušajo zavrniti – a od te uredbe dalje, to ne gre več lahko.
[/quote]

Tebi recimo ICM? Kaj pove….rok ne bodi pameten…in zakaj ti maxx servis ne naredi garancije ce je vse isto?pa ja imajo autodato…in ti izraz vgradnja originalu enakovredni del kaj pove? Pa cudo precudno ko je del v pooblasceni mrezi cenejsi od kopije..

Tebi recimo ICM? Kaj pove….rok ne bodi pameten…in zakaj ti maxx servis ne naredi garancije ce je vse isto?pa ja imajo autodato…in ti izraz vgradnja originalu enakovredni del kaj pove? Pa cudo precudno ko je del v pooblasceni mrezi cenejsi od kopije..
[/quote]

Ne, toliko nisem v tem, da bi poznal v podrobnosti.
Sem pa pred kratkim govoril s šefom ene teh mrež in mi pravi, da bi se dalo izsiliti, če dovolj vztrajaš. Moralo bi se komu dati iti te igrice.

Glej… če nisem “pameten”, ne izvem novih stvari. Daj razloži prosim tole o ICM.

Res zabavna tema. 🙂
To, da ste zraven pa ne verjamem.
Sicer pa za takšne zadeve moramo imeti preverjeno dobrega serviserja ali delavnico.
Veliko pove dober glas.
Jas imam dva takšna, eden za karoserijo in vulkanizer, eden pa avtomehanik serviser.
Pride tudi iskat avto in odpelje, pripelje…skratka luksuz in zelo zadovoljna.

Ne, toliko nisem v tem, da bi poznal v podrobnosti.
Sem pa pred kratkim govoril s šefom ene teh mrež in mi pravi, da bi se dalo izsiliti, če dovolj vztrajaš. Moralo bi se komu dati iti te igrice.

Glej… če nisem “pameten”, ne izvem novih stvari. Daj razloži prosim tole o ICM.
[/quote]

Jaz tega tvojega bi se dalo izsiliti ce vztrsjas ne razumem, zakaj bi moral karkoli izsiliti ce so vzdrzevali avto v skladu z navodili proizvsjalca in vgrsjevali predpisane dele , maziva in tekocine,ssj v avtodati imas vse, baje…pa povej na kak interval ti menjsjo zavorno tekocino v avtu oz kako imas prrdpisano za tvoj avto?

Res zabavna tema. 🙂
To, da ste zraven pa ne verjamem.
Sicer pa za takšne zadeve moramo imeti preverjeno dobrega serviserja ali delavnico.
Veliko pove dober glas.
Jas imam dva takšna, eden za karoserijo in vulkanizer, eden pa avtomehanik serviser.
Pride tudi iskat avto in odpelje, pripelje…skratka luksuz in zelo zadovoljna.
[/quote]
Imaš kar naprej karambole, da stalno nucaš kleparja, oziroma ti temu rečeš, eden za karoserijo.?😁

Imaš kar naprej karambole, da stalno nucaš kleparja, oziroma ti temu rečeš, eden za karoserijo.?😁
[/quote] :))) ne še nisem imela karambola, nikoli, sem pa mela na parkingu že polubčkanga zaradi malomarnih šoferjev…to pa….

Jaz tega tvojega bi se dalo izsiliti ce vztrsjas ne razumem, zakaj bi moral karkoli izsiliti ce so vzdrzevali avto v skladu z navodili proizvsjalca in vgrsjevali predpisane dele , maziva in tekocine,ssj v avtodati imas vse, baje…pa povej na kak interval ti menjsjo zavorno tekocino v avtu oz kako imas prrdpisano za tvoj avto?
[/quote]

Ne vem za aktualni avto, ker tega ne urejam več sam; vprašam kolega mehanika.

Tisto “da bi se dalo izsiliti”… zato, ker se poskušajo temu na vse možne načine izogniti – zaradi zaslužka. Kar se da normalno razumeti, glede na zakonodajo pa ni treba tega tudi tolerirati.

Nisem zraven, je pa sosed pravil, da je bila neka stvar (ne spomnim se kaj) z njegovim avtom, ki so napisali, da so menjali in tudi računali, pa je potem doma sam to pogledal in videl, da to ni res. Očitno je kar dobro, če si zraven, ker te nategnajo.

Nikoli ne bom pozabila, tam v 90ih, ko sem bila otrok in je avto šel na servis in ko smo ga dobili nazaj, sem odprla škatlo z bonbončki, ki je bila v njem, pa je bila odznotraj cela črna od mehankarjevih zamazanih rok, ki so se stegovale noter. Mislim, bolj očitno se pa ne da krast, res ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close