Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste že kdaj napisali pogrebni govor?

Ste že kdaj napisali pogrebni govor?

Ste že kdaj komu napisali in prebrali pogrebni govor? Kako ste ga sestavili? Ste ga prebrali sami ali ga je prebral kdo drug? Ste imeli pri tem kaj treme?

Zdi se mi, da to ni prav enostavno. Najbrž je trema kar prisotna.

Lep dan.

Nisem, sem pa bila predkratkim na pogrebu, kjer sta vnukinji umrle prebrali vsaka svoj govor. Zelo lepo, osebno, ganljivo.

Ne, ker se jim  vedno izognemo. Pri nas ni nikoli govora, je raje kaksna pesem ali trobenta vec.

Sem napisala in tudi celo uspela prebrati sama. Skoraj sem se sicer zlomila, ampak mi je nekako uspelo. Res ni enostavno izliti svojih čustev v javnosti…

Sem jih napisala že več in sem jih tudi prebrala – v cerkvi ali pa ob grobu. Po navadi me za to prosijo znanci ali prijatelji. Vedno naredim uslugo in napišem, ni pa vedno enostavno. Tudi po tolikem času imam še vedno malo treme. Mi je pa še vedno do sedaj uspelo prebrati gladko in tekoče, brez, da bi me zlomilo.  Ni enostavno, res ne.

Ravno razmišljam kaj je kontra od pogrebnega govora.

Odgovor na objavo uporabnika
xrobe, 25.08.2021 ob 18:34

Ravno razmišljam kaj je kontra od pogrebnega govora.

Čestitka ob rojstvu otroka.

Ne. Mislim tudi, da tega ne bi zmogla.

Moj mož je ravno te dni napisal govor za pokojnim prijateljem in mi ga dal doma  prebrati. Nisem zmogla v kuhinji prebrati. So me zalile solze. Lepo je napisal, osebno, čustveno.

Na pogrebu ga je prebral lepo, počasi, tudi glas se mu ni zatresel.

Prosila ga je vdova in ni želel zavrniti. Je pa profesor in stalno govori občinstvu. Tudi jaz predavam, ampak tak govor bi res zelo, zelo, zelo težko imela.

Napisala za pokojnega očeta.

Prebral pa moj  sin  oz. dedkov vnuk.

Jaz sem si ga pred leti spisal. In hocem, da mi ga preberejo na pogrebu.

Smolasty, 25.08.2021 ob 19:41

Jaz sem si ga pred leti spisal. In hocem, da mi ga preberejo na pogrebu.

Ql. Če ga ne bodo,… se nameravaš vrnt??

Tudi jaz bom tako naredil. Hvala za idejo. Ne da drugi flancajo bedarije, kakor npr. je bila pastirica, revščina, nič ni ji bilo dobrega, nič ni bilo lepega, s težavo se je prebijala skozi življenje – pa kdo hoče to na pogrebu poslušat

Nič lažjega Pipi, 25.08.2021 ob 18:48

Čestitka ob rojstvu otroka.

Zvezdica simbolizira rojstvo, križec pa smrt. Neskončno majhna zvezdica, ki sije v centru srca nikdar in nikoli ne more umreti.

xrobe, 25.08.2021 ob 19:58

Zvezdica simbolizira rojstvo, križec pa smrt. Neskončno majhna zvezdica, ki sije v centru srca nikdar in nikoli ne more umreti.

Lepo?.

Kako si pa to obrnil sedaj? Ljudje kao nosimo vsak svoj križ potem pa gremo kao med zvezde. Se pravi je ravno obratno al kako?

Darwin150, 25.08.2021 ob 20:54

Kako si pa to obrnil sedaj? Ljudje kao nosimo vsak svoj križ potem pa gremo kao med zvezde. Se pravi je ravno obratno al kako?

Za @xrobe

Darwin150, 25.08.2021 ob 20:54

Za @xrobe

Vse je animacija. Center animacije je znotraj posameznika. Lahko se postavimo v center animacije in je center okrog nas. Bleščečo sijočo neskončno majhno zvezdico si lahko predstavljamo kot neskončno manjšo od atoma. (ljudje smo programmable)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close