Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ste že kaj posejale vrt?

ste že kaj posejale vrt?

Jaz že kar nekaj: rdečo redkvico, čebulo, česen, petršilj, zeleno, zgodnji krompir, 2 vrsti solate, rože 2 vrsti, grah..pa še kaj najbrž. Ni kaj lep čas se je že začel:))

Kakšno srečo imate eni.
Pa regrat že nabirate.

Pri nas je na vrtu, za hišo še sneg. Zmrznjena zemlja. O regratu lahko samo sanjam….

Imam pa šopek mačic. LP

Pri nas je bila zemlja pred enim tednom še zamrznjena. Na plan so pokukali vršički krokusov in hijacint in to je vse. Z delom na vrtu bomo še malo počakali. Na Gorenjskem smo vedno dva tedna za Ljubljano ali Štajersko in mesec ali dva za Primorsko.

A to si že v vrt posejala, ali na polički? Če si na vrt, me zanima, od kod si, da je to že možno?

A to si že v vrt posejala, ali na polički? Če si na vrt, me zanima, od kod si, da je to že možno?[/quote]

Na vrt direkt:)) Okolica KK. Lp.

A to si že v vrt posejala, ali na polički? Če si na vrt, me zanima, od kod si, da je to že možno?[/quote]

Na vrt direkt:)) Okolica KK. Lp.[/quote]

Ojej, jaz si pa še ne upam, er se mi zdi, da je še premraz (50km jv od Ljubljane). Sem sicer začetnica. Kaj se potem motim in bi lahko že kaj dala direkt v zemljo?

Na vrt direkt:)) Okolica KK. Lp.[/quote]

Ojej, jaz si pa še ne upam, er se mi zdi, da je še premraz (50km jv od Ljubljane). Sem sicer začetnica. Kaj se potem motim in bi lahko že kaj dala direkt v zemljo?[/quote]

Kar pogumno začni. Lahko že vse gor našteto poseješ, nekateri so tudi že korenček, blitvo, špinačo in podobno jaz nisem, ker mi je časa zmanjkalo, danes pa preveč piha. Sploh za grah je značilno, da se mora posejati v mrzlo zemljo in preverjeno drži.
Če te skrbi preprosto pokrij posevek s kopreno. Veliko veselja ob vrtnarjenju:)

Jaz sem z Goriške, pa nisem še sejala direktno v zemljo nič razen zgodnjega krompirja in česna, čebulo moram v kratkem. Pravilo je, da se mora zemlja ogreti na min 7°,da lahko seješ, raje 10°. Ker smo na ilovnati zemlji, se še ni segrela, bo pa kmalu. Letos je bolj pozno kot ponavadi, navadno smo marca že sejali. Lahko sadiš drevje, grmovnice, to vsekakor.
Sem prebrala zanimiv sestavek odlične “vrtnarice”, strokovnjakinje s tega področja Miše Pušenjak. Govori ravno o tem, da v zadnjem času opaža, da slovenski vrtičkarji vse preveč hitijo s setvijo v premrzla tla in da to ni merilo dobrega vrtnarja. Peščena zemlja pa se npr. prej segreje, tako da je odvisno tudi od tega. Tudi kmetje, pri katerih smo kupili hlevski gnoj, so rekli, da je še prezgodaj in da mora zemlja imeti 10° in niso še sejali.

a sem mogoče edina, ki sploh ne sadi?

Glede na to, da je Primož (sicer že pred časom) navajal statistiko, da je vsak dan na forumu 350.000 uporabnikov, lahko verjameš, da je takih ogromno, le da se v tej temi verjetno ne oglašajo, ker jih ne zanima. 🙂

Tudi pri nas je še prezgodaj(spodnja Gorenjska), imam samo solato pod polivinilom, po mojih izkušnjah je bolje malo počakati, saj potem ko je dovolj toplo hitro zraste.

Po moje se mora zemlja malo ogreti. Jaz sem posejala dve vrsti solate in redkvico v toplo gredo. konec prihodnjega tedna bom sejala grah, ki res ne mara vročine. za grahom zgodnji krompir, ostalo bo še malo počakalo. Most na Soči.

Živi in pusti živeti

Absolutno je zemlaj še premrzla, z zgodnjim sejanjem nič ne pridobiš …

NIč bat, nisi:) . Saj nič ne rečem, zadeva je čist luštna (verjetno), ampak dejansko se mi zdi, da nekatere pretiravate – včeraj je bila še orng zima, danes bi pa ve že kar svojo zelenjavo pridelovale…….. . Potem pa jokate, kako vam nič ne zraste (sploh mi pa nikol ni bilo jasno, v čem je štos, da najprej marca poseješ, potem pa za tri mesece pokriješ). MI kakšna zagnana vrtnarica razloži?

v nedeljo bo pa sneg in bo vse zmrznilo :))

No, tudi jaz sem že nekaj posejal. In sicer v steklenjaku je pred kakšnim tednom pokukala iz prsti solata (majska kraljica, + še nekaj domačih sort) Zunaj sem posadil čebulček in pa tudi posejal poletno solato. Zdaj nameravam še posaditi krompir. V rastlinjak bom pa pikiral (že) solato. Sedaj ja tudi čas, da se jagodam odstarni odmrlo listje, se jih okopa, po potrebi razredči in oblino pognoji s kvalitetnim hlevskim gnojem.
Sem pa z Goričkega. Uživaj-te!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close