Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ste že jedli indijske jedi?

ste že jedli indijske jedi?

Poznate indijsko hrano? Mene namreč čez dober teden čaka 6 dnevno raziskovanje indijske hrane po Londonu, pa me zanima, katere jedi priporočate za rahlo pekočega navajene evropske želodčke? Katere jedi se splača poskusiti? Da je drugače evropskemu, da ni zažigalno, in da bo mojemu evropskemu okusu, pripravljeno na eksperimentiranje, jed dobra?
Mogoče celo kdo priporoča kakšno restavracijo v Londonu?

Hvala za namige!

Hej,Marusa 1 !

Bo to strokovno raziskovanje,ali tako privatno uzivasko?:)))

V Brightnu sem bila povabljena v indijsko restavracijo(samopostrezni vecer-pojedel si kolikor in kar si hotel). Najvec je bilo na poseben nacin pripravljeno(podobno zaru) piscancje meso-beri perutke,primerno pekoce,vabljivo rjevkasto rdece zapeceno.Predpostavljam,da je bilo vse povaljano v rdeci papriki in se cem.Okusno. Zraven so bile razno razne omake,pa nana kruh(nekaksne lepinje),zelenjavni nadevi,ki si jih nadeval v te kruhe.
Splosna slika.Ljudje so si tolikokrat nalagali na kroznike,da ne vem,kdaj so vse uspeli pojesti,kar naprej so bili pri bifeju. Jaz sem si nalozila enkrat na dva kroznika(nekaj perutk,nano,zelenjavo in zelenjavne nadeve,omako),pa mi je bilo dovolj za ves vecer.Najbolj mi je bila vsec zelenjava, ocvrta v testu.Dekleta,ki so to pripravljala,so cepela in v krasnih sarijih z rokami polni zapestnic s cudovitimi gibi te koscke zelenjave pomakale v testo in v cvrcece olje.Ti gibi so bili tako elegantni,da so zaposljevalivse moje poglede. Prav uzivala sem v tem; se bolj kot v hrani sami.

Vcasih je zet narocil domov ze pripravljeno hrano in spet prijeten vtis;vse toplo,lepo zpakirano v skatlah. Prevladoval je piscanec,omake in se ze zgoraj nasteto. Sladice so raznorazne,zelo so dobra jedrca v karamelu.

Imen jedi ne poznam.To je bolj spomin,kot konkretna pomoc tebi.

Uzivaj in lepo se imej Babi

Hej,seveda sem pozabila na riz,na veliko nacinov,tudi sladek z mandeljni.

Babi hvala za spomine. V London grem čisto uživancijsko, in ker občudujem Indijo, bom seveda izkoristila skok v indijsko restavracijo. Nekaj se mi sicer sanja, imam goro receptov, nikoli pa nič nisem poskusila. Sem pa že slišala marsikdaj, da menda njihove jedi niso prijazne evropejskem okusu?

Po mojih izkusnjah so jedi v evropskih restavracijah precej bolj mile kot v Indiji (podobno kot velja za kitajske), predvsem pa je odvisno od tebe, kako zacinjeno/pekoce imas rada. Ne spomnim se vec vseh imen, vsec sta mi bila tandoori chicken in mango lassi. Drugace so bili dobri tudi ocvrtki iz zelenjave in razne strocnice v omaki. Ce imas moznost vzemi raje restavracijo, ki nudi bife, tako lazje najdes kar ti je vsec. Nad sladicami pa nisem bila prevec navdusena.

Hej!
Misa je pravilno omenila,da jedi v Evropi niso tako zelo pekoce.
Rada imam primerno pikantno.Seveda,tandoori je ime,ki sem ga pozabila. Da,najbolje je zaiti v restavracijo z bife postrezbo,v kateri sem tudi sama jedla.Upam le,da ne bo ob tebi slucajna gostja,ki bo stalno letala po novo hrano,kot je bilo v mojem primeru. Bil je 8.marec in veliko lacnih deklet.Mize pa druga ob drugi,da sem se morala stalno umikati. Lp Babi

Tisti piščanec rdeče barve je bil piščanec, ki so ga marinirali v mešanici začimb in navadnem jogurtu (tikka massala), potem pa spečeno v tandoori-ju (jaz pa doma kar na žaru spečem)…

Ker sem navdušena nad indijsko hrano, sem si vse možne variante nakupila v Franciji ali VB in sedaj sama pripravljam zadeve.

Rada imam karkoli iz tandoorija, za prilogo je dober pilau riž (pilau rice), gre za riž, ki ga prepražijo na mešanici začimb (ker mi je kupljenih zmanjkalo, sem se mešanja lotila sama in je nastala res dobra mešanica, vem, da je notri kurkuma, lovor, janež, koriander, poper, čili, cimet, kardamom).

Lahko pa vzameš samostojni riž (tako kot npr. v kitajski restavraciji), ki pa je za naš okus morda malce nenavaden – v slano jed so vmešane rozine (no, to je značilno tudi za severnoafriško hrano – maročani in tunizijci v kus kus mešajo sultanine). Aja, imenuje se pa biryani rice.

Pa razne korme so tudi ful dobre…

V glavnem, dobro je vse. Pa nikar ne pozabi naročiti naan-a – to je nizki indijski kruhek, pečen v tandooriju. Njaboljši je tisti, ki ima notri sveži sir ali pa jogurt…

Huh, tega je pa kar veliko. Upam, da mi bo uspelo izbrati kaj, da mi bo dobro … niti pa nisem izbirčna.
Hvala vsem za nasvete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close