Ste že bili na Triglavu?
Bil.
Vaš link
jaz pa sem prava slovenka, ki še ni bila na triglavu, niti ne razmišljam o tem … mogoče kdaj, ker gore imam rada, sam gužve ne maram 🙂
Bila ze 3x. Letos vsaj se 2x. Ampak start zelo zgodaj cez Plemenice, ki so malo manj oblegane. Opravim pa 1 – dnevno turo, po kocah ne spim, razen ce se naslednji dan opravi se kaksna tura. Spanje na Kredarici pa na Planiki – no go. Obupne koce.. Triglav mi je ena lepsih gora v Julijcih. Je pa zal zelo oblegan.. Ce se starta oba 2 zjutraj med tednom se da malo izogniti gneci.
Bila, sicer že pred leti, pa si želim še ponoviti (ko bom bolje kondicijsko pripravljena). Če imaš težave z višino, ti ne priporočam, ker potem to zate ne bo dobra izkušnja. Res pa zna biti gneča zelo neprijetna, nasploh ko se srečata nasproti hodeči skupini in se je treba “pririniti” mimo.
Ne razumem pa negativnih komentarjev – vsak ima svoje veselje, eni ga najdejo v gorah, drugi v jamah, tretji v knjigah, pa to ne pomeni, da je s komerkoli kaj narobe.
Sem že bil. Čelada je baje obvezna. Če je nimaš te lahko gorski vodniki pošljejo tudi nazaj v dolino. Je pa do Kredarice ne rabiš.
No definitivno je priporočljiva ker občasno kak kamen zleti dol. Ni je treba kupit, se jo za par evrov tudi sposodi (Iglu v LJ npr.).
Leze naj pa gor vsak po pameti. Ni tako nedolžna gora kot kaka Šmarna gora. Vsaj malce kondicije je zelo dobro imet, da v kritičnem trenutku kje ne zmanjka moči.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.seniorji.info/slike/dodatno/4575_356_5.jpg[/img]