Ste kdaj šli na potovanje sami preko agencije
Sicer sem poročena, ampak možu potovanja niti malo ne dišijo, prijateljice imajo svoje družine, jaz pa si želim videti kaj novega, menjati okolje. In sem se odločila da grem za krompirjeve počitnice sama nekam za par dni preko agencije. Tisti, ki potujete sami (z agencijo) vam je neprijetno? Ko je prosti čas za kosilo, kavo, greste sami v restavracijo, medtem ko so vsi drugi poparckani in v skupinah?
Mi priporočate kakšno krajše potovanje in agencijo? Rada bi videla kaj novega, rada pa bi tudi da je dovolj časa za sprostitev. Morda znamenitosti v povezavi z morjem.
Prosim, ne svetujte mi naj grem v lastni režiji saj to res ni zame.
Anonimno 4203, 16.09.2025 ob 22:15
Sicer sem poročena, ampak možu potovanja niti malo ne dišijo, prijateljice imajo svoje družine, jaz pa si želim videti kaj novega, menjati okolje. In sem se odločila da grem za krompirjeve počitnice sama nekam za par dni preko agencije. Tisti, ki potujete sami (z agencijo) vam je neprijetno? Ko je prosti čas za kosilo, kavo, greste sami v restavracijo, medtem ko so vsi drugi poparckani in v skupinah?
Mi priporočate kakšno krajše potovanje in agencijo? Rada bi videla kaj novega, rada pa bi tudi da je dovolj časa za sprostitev. Morda znamenitosti v povezavi z morjem.
Prosim, ne svetujte mi naj grem v lastni režiji saj to res ni zame.
Prijavi se, vzemi v zakup doplačilo za enoposteljno sobo in uživaj.
Zakaj je pomembno, če so drugi poparčkani? Ti greš na potovanje ZASE in tako se tudi obnašaj. Običajno so programi tako natrpani, da nimaš časa razmišljat kaj bi, pa kaj ne bi. Zvečer boš kar “padla v posteljo”.
Srečno in korajžno!
Jaz grem najrajši tako. Enoposteljna soba in to je to. Ali pijem kavo s kom/parom ali sama, mi je vseeno. Isto glede hrane. Če mi je družba ok, sem lahko z njimi, če vidim, da me kakšna žena malo čudno gleda, se umaknem, ker se mi res ne da s kakšno ljubosumnostjo ukvarjat.
Meni je najlepše, ko grem sama. Tudi jem najraje sama. Uživam v miru. A kaj so kdo misli? A kaj so nekdo na Škotskem misli o meni? Jahhh kar si hoče…
nikoli v mojih 65 letih nisem šla nikamor z agencijo, vedno šolo organizacija. kolikor pa poznam, to ni nekaj neobičajnega, če gre nekdo solo preko agencije. v bistvu jih menda sploh ni tako malim kar pogumno! predlogov res nimam, ker nimam izkušenj, gotovo pa lahko malo pogooglaš in vidiš, kaj se ponuja. samo uživaj in čim manj obremenjevanja!
Že leta hodim na tak način. Lahko bi šla sicer s kakšno prijateljico, ampak raje doplačati enoposteljno in sama izberem destinacijo in termin, brez prilagajanja.
Potniki so večinoma starejši, skulirani, imajo poslihtano v glavi, družabni, odprti (izjeme se sicer vedno najdejo, ampak na splošno nimam slabih izkusenj). Ne bi pa šla preko kakšne agencije, kjer so večinoma mlajši pari, ki se držijo za roke, izkazujejo ljubezen in se ne znajo vklopiti v družbo. Soncek, Relax, tudi Palma… zakon.
Tudi z agencijo sem šla kdaj na potovanja, sicer z družino. Pa so vedno v skupini tudi “solo” potniki. In je to nekaj povsem normalnega, nič posebnega. Vsi se medsebojno družimo, pogovarjamo, nobene razlike. Nikomur ni dolgčas, kaj šele, da bi se kdo počutil izključenega. Za vse je poskrbljeno.
Poglej si ponudbo posamezne agencije, kaj ti najbolj ustreza. Našteli so jih že drugi. Uživaj na potovanjih 🙂
seveda ne moti, 17.09.2025 ob 09:25
Ne, motila ne. Se mi pa smili taka oseba. Taka boga, sama.
No meni se pa smilite tvoje sorte ljudi. Se zapijavkate na nekoga samo da niste sami. Niste sami zmožni obstajat. Ne veste sploh kdo ste. Ne znate sami živet. Da se tisti ki ste se zapijavkali nanj odloči da vas noče več gledat bi zgnili doma pred TV, ker ne znate živet. Nikoli odrasli. Nobene osebnosti. Nič. Samo telo ki štorklja poleg drugih, da ima občutek da ni samo.
Avtorica….jaz ti priporočam Oskar ali pa Ravbar. Veliko ljudi gre samih z njimi. Sploh žensk. Še sobo si lahko deliš če želiš.
patetično, 17.09.2025 ob 11:26
No meni se pa smilite tvoje sorte ljudi. Se zapijavkate na nekoga samo da niste sami. Niste sami zmožni obstajat. Ne veste sploh kdo ste. Ne znate sami živet. Da se tisti ki ste se zapijavkali nanj odloči da vas noče več gledat bi zgnili doma pred TV, ker ne znate živet. Nikoli odrasli. Nobene osebnosti. Nič. Samo telo ki štorklja poleg drugih, da ima občutek da ni samo.
Avtorica….jaz ti priporočam Oskar ali pa Ravbar. Veliko ljudi gre samih z njimi. Sploh žensk. Še sobo si lahko deliš če želiš.
Se strinjam.
Sicer sem poročena, ampak ljudje ki potujejo sami se mi ne smilijo, pravzaprav jih občudujem, na trenutke celo zavidam. Z možem imava prave borbe preden izbereva kam greva. Ravno letos sva šla na dopust z letalom in med potniki je bila ženska, stara morda malo nad 30., sama. Mislim da se ni nikomur smilila, delovala popolnoma samozavestno in predvsem zadovoljno.
med možno poznanimi ne bi šla sama, 17.09.2025 ob 09:15
Uf, pogumno. Jaz ne bi šla sama. Bi me preveč motilo, da so vsi v parih ali skupinah, jaz pa sama. Ne, ne. Raje nič ne vidim, saj je vse na televiziji.
Če že, potem bi šla raje v svoji režiji, tam me nihče ne pozna, in je vseeno, če sem sama.
Ne razumem, zakaj bi te motilo, da si sama. Res misliš, da gredo ljudje na izlete zato, da gledajo druge? Ljudje imamo vse prevečkrat predstavo, da se vse vrti okoli nas, pa še zdaleč ni tako. Izjema je, če si medijsko prepoznavna, pa še v tem primeru ne vidim posebnih težav. V tem primeru pač malo bolj paziš, če res želiš ustrezati svoji medijski podobi. Da bi se kdo kaj posebej ukvarjal z neko no name izletnico, še nisem doživela, pa grem večkrat na kakšen krajši izlet.
Brez problema greš sama. Še moja mami 70+ gre sama z agencijo, če ji paše družba se druži, če ne gre po svoje. Pravi, da so ponavadi vodič tako kul, da vedno poskrbijo, da se noben ne počuti samega ali izoliranega.
Meni ste taki top, pogumni in zelo samostojni. Bravo!
Jaz ti predlagam Dansko 3-4 dni, let je iz LJ. Srečno in uživaj!
Vsaj 15x sem šla že sama z agencijo, pa tudi že sama brez agencije. Prvo potovanje, ko sem šla sama z agencijo in nisem nikogar poznala, je bila Kitajska. In bilo je super. Tako da, ce sem takrat zmogla, sem tudi vedno kasneje. Sem pa spoznala na teh potovanjih tudi podobno misleče in kasneje kdaj tudi z njimi potovala. Sicer sem tudi sicer samostojna in z lahkoto navežem stik, a rada sem pa tudi sama. Da bi se pa kdaj počutila ubogo, ker sem sama, pa ni bilo. Le doplačila za enoposteljno sobo so žal kar znatna.
Forum je zaprt za komentiranje.