ste imeli ali vozite Alfo
Res je, da nimam Alfe, poznam pa dve osebi, ki sta imeli v Alfah 1.9 JTD (156 in 147) in obe sta skrajno zadovoljni kar se tiče motorja. Nasploh je pa 1.9 JTD (cca 115 KM) ok mašina, jo imamo doma, samo ne v Alfi. Sploh pa so te slabe govorice ponavadi plod bencinskih (boxer) motorjev in ne JTD. Moje mnjenje je, da se avta ni za branit s to mašino. SW je za moje pojme najlepši karavan, res pa je, da je bil tukaj poudarek na estetiki in ne na funkciji, kar pomeni, da ni toliko prostorna kot ostali (oblikovno prikrajšani) karavani, še bolj čudno je to, da naj bi SW imel manjšo prostornino prtljažnika od limuzine (glede na podatke).
oslarija, imam ze peto alfo pa me nobena ni zezala. s tem da sem 1 alfo gonil preko 300.000 km (155 1.8 ts) – samo ene par manjsih popravil. ostale sem imel po cca 50.000 km pa tudi ni kakih tezav – kot katerikoli ostali avti.
sedaj imam 156 sw 2.4jtd – zakon avto ne zre nic moci pod pokrovom pa da dol pades.
je pa za pazit ker folk te avte zelo rad goni preko vsake pametne meje – vzdrzeval jo pa ni, tako da lahko nabases na zgonjeno alfo. to pa zna biti problem.