Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Status osebe ali doprinos

Status osebe ali doprinos

Ali v službenem smislu osebo spoštujete glede na njen status ali glede na doprinos v strokovnem smislu? V državni upravi je namreč kar nekaj nesposobnih fikusov ali celo škodljivcev, ki so zasedli položaje (vse vlade, brez razlike).

Tezko spostujem osebo, ki ni clovek in imam tezave s spostovanjem v sluzbi, ker prvo gledam, kaksen je clovek.

Ker imamo seveda lestvice, se trudim z odnosom do nadrejenih, si pac stalno govorim, da je lestvica in da moram.

Ljudi, ki so odlicni strokovci, spostujem glede znanja, a ce niso tudi “clovek”, imam spet tezave z odnosom, a manjse, se kar bolje znajdem kot z nadrejenimi, ki so poden.

Tudi jaz imam težave z domišljavimi osebami na položajih. Manj me moti to, da je oseba strokovno šibkejša, če vidiš, da je dobronamerna in človek v pravem pomenu besede.

Mnogi imajo o sebi boljše mnenje kot drugi o njih. Za vse pa je v življenju dovolj priložnosti za postavitev na realna tla. Pogosto je sprejemanje tega kar težko, veliko je zanikanja, preusmerjanja pozornosti, prelaganja odgovornosti. Je zdravilno, ker se je mogoče veliko naučiti iz lastnih napak ali napak drugih. Kdor se hoče in zmore dopustiti, da vsega ne ve in tudi ni treba.

Nisem v JU. Za večino ljudi pojma nimam kaj delajo ker ni moja smer. Isto oni ne zame. Večina nas ne zna od drugih delo ocenit in doprinos, ker težko za celo firmo razumeš kaj počne in kaj se zgodi če le to ne bi počel. Večina še zase ne razume kakšen doprinos ima.

Status in doprinos nimata nobene povezave večinoma. Recimo naša čistilka po nekih standardih družbenih nima kao statusa. Ima pa ogromen doprinos. Bi delali v svinariji da je ni. Naša tajnica isto. Nima kao status. Smo pa dobesedno vsi brez plač in marsičesa še da je ni kakšen mesec. Po drugi strani, direktor, ima status, da ga ni en mesec bi večino stvari še vedno laufalo. Pa ne trdim da nima doprinosa, ampak na dnevni ravni se pač njegovo delo tako ne pozna, kot se pozna delo drugih.

Kar se pa spoštovanja tiče, jaz se do vseh ljudi spoštljivo obnašam. Tudi če mi niso všeč (ob nekaterih mi želodec obrača), tudi če se oni ne. Ker ne dovolim da drugi spremenijo kdo sem. Privat se družim pač s svojimi ljudmi, ki so mi všečni. Službeno pa sem korektna do vseh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close