Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Statistični podatki umrlih v SLO

Statistični podatki umrlih v SLO

Na spletni strani statističnega urada RS lahko dobite mnoge podatke, tudi statistiko umrlih (za leto 2024 še ni podatka)

Kot piše v onem drugem postu o prekomernem umiranju, se očitno avtor ne znajde: https://forum.zurnal24.si/forum/tema/prekomerno-umiranje-2024-25679805/page/2/

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/sl/Data/-/05L1002S.px/table/tableViewLayout2/

Umrljivost je od leta 2013 pretežno podobna, niha od nekaj sto navzgor in navzdol. V letu 2020 in 2021 pa je dejansko precej narasla, a zdaj spet upada a še ni v povprečju.

Podatki za SLO, za moške in ženske skupaj prikazuje ta tabela:

2013
19.334

2014
18.886

2015
19.834

2016
19.689

2017
20.509

2018
20.485

2019
20.588

2020
24.016

2021
23.261

2022
22.492

2023
21.540

Odgovor na objavo uporabnika
statistika, 10.06.2025 ob 13:09

Na spletni strani statističnega urada RS lahko dobite mnoge podatke, tudi statistiko umrlih (za leto 2024 še ni podatka)

Kot piše v onem drugem postu o prekomernem umiranju, se očitno avtor ne znajde: https://forum.zurnal24.si/forum/tema/prekomerno-umiranje-2024-25679805/page/2/

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/sl/Data/-/05L1002S.px/table/tableViewLayout2/

Umrljivost je od leta 2013 pretežno podobna, niha od nekaj sto navzgor in navzdol. V letu 2020 in 2021 pa je dejansko precej narasla, a zdaj spet upada a še ni v povprečju.

Podatki za SLO, za moške in ženske skupaj prikazuje ta tabela:

2013
19.334

2014
18.886

2015
19.834

2016
19.689

2017
20.509

2018
20.485

2019
20.588

2020
24.016

2021
23.261

2022
22.492

2023
21.540

l. 2024 je v Sloveniji umrlo pribl. 21430 ljudi

podatek se da izračunati iz mesečnih objav o umrlih

Ja, na spletni strani SURS dobiš resnično vse podatke, tudi o rojstvih, ki so vedno manjša. Št. prebivalcev RS  narašča izključno samo zaradi doseljevanja tujcev. Tudi, ko iščeš št. upokojencev, dobiš št. preko 600.000. Halo??? Zadnji podatek, ki sem ga zasledila, je 1.1.2024 – 535…. In zakaj pri nas kljub vsej tehnologiji niso sposobni ažurirati podatkov, ne, podatek je ali za začetek leta 024 ali nekje na sredini. Zakaj ne morejo oz. ne smejo prikazati podatkov o dejanskem številu upokojencev? Moja mami je prejela prejšnji mesec 850 eur. Od tega je dobila svojo polno pokojnino, del invalidske pokojnine in del po umrlem očetu. Ampak to niso 3 upokojenci, ampak samo 1. In res mi ni jasno, zakaj takšno prikrivanje in zavajanje s podatki. Vsakoletno število umrlih in na novo upokojenih! Tako težko! Pa saj nisem od včeraj!!!

Anonimno 9713, 10.06.2025 ob 17:36

Ja, na spletni strani SURS dobiš resnično vse podatke, tudi o rojstvih, ki so vedno manjša. Št. prebivalcev RS  narašča izključno samo zaradi doseljevanja tujcev. Tudi, ko iščeš št. upokojencev, dobiš št. preko 600.000. Halo??? Zadnji podatek, ki sem ga zasledila, je 1.1.2024 – 535…. In zakaj pri nas kljub vsej tehnologiji niso sposobni ažurirati podatkov, ne, podatek je ali za začetek leta 024 ali nekje na sredini. Zakaj ne morejo oz. ne smejo prikazati podatkov o dejanskem številu upokojencev? Moja mami je prejela prejšnji mesec 850 eur. Od tega je dobila svojo polno pokojnino, del invalidske pokojnine in del po umrlem očetu. Ampak to niso 3 upokojenci, ampak samo 1. In res mi ni jasno, zakaj takšno prikrivanje in zavajanje s podatki. Vsakoletno število umrlih in na novo upokojenih! Tako težko! Pa saj nisem od včeraj!!!

Uradno prikrivanje in zavajanje imamo zato, ker vse uradno prvenstveno služi uradnim interesom.  Vse drugo je daleč zadaj.  Tudi VSI covid ukrepi so služili vsemu drugemu kot oglaševanim ciljem.  Velja za VSA področja.

To namišljeno epidemijo spremljam že od vsega začetka. In tisti, ki to enako, zagotovo poznate dansko zdravnico dr. Vibeke Manniche.

Ravno včeraj je objavila na svojem X-profilu….
The sharp decline in birthrates started in many countries at exactly the same date – start 2022! Our latest study shows an association with the COVIDvaccines

Našli boste graf – v grafu prikazano statistično primerjavo upada rojstev v sledečih državah:
NIZOZEMSKA
NORVEŠKA
SLOVAŠKA
SLOVENIJA
ŠVEDSKA

Od kod je danska zdravnica dobila podatke za Slovenijo?

pikimepiki, 10.06.2025 ob 21:39

To namišljeno epidemijo spremljam že od vsega začetka. In tisti, ki to enako, zagotovo poznate dansko zdravnico dr. Vibeke Manniche.

Ravno včeraj je objavila na svojem X-profilu….
The sharp decline in birthrates started in many countries at exactly the same date – start 2022! Our latest study shows an association with the COVIDvaccines

Našli boste graf – v grafu prikazano statistično primerjavo upada rojstev v sledečih državah:
NIZOZEMSKA
NORVEŠKA
SLOVAŠKA
SLOVENIJA
ŠVEDSKA

Od kod je danska zdravnica dobila podatke za Slovenijo?

To me vedno znova spomne, da so kar tri moje “punce”, iz “stroke”, po vsiljenem jim covid cepljenju ena za drugo spontano splavile.  In kar se mi zdi še bolj patetično, niti ginekologinji, ki se je cepila med nosečnostjo, se ni posvetila nobena lučka.  Tako močna je bila “hipnoza”.  Še danes bog ne daj kateri karkoli omeniti.

Ne bluzite o nekem prikrivanju in globoki državi. Dejstvo je da podatkov ni, ker jih noben ne zbira in ne selekcionira. SURS nekaj splošnega že ima, za bolj poglobljeno pa ni šans, se ne zbira, ni podatkov.

Anonimno 8886, 10.06.2025 ob 21:54

Ne bluzite o nekem prikrivanju in globoki državi. Dejstvo je da podatkov ni, ker jih noben ne zbira in ne selekcionira. SURS nekaj splošnega že ima, za bolj poglobljeno pa ni šans, se ne zbira, ni podatkov.

ANonimno 8886!

Preberi še sámo enkrat, kaj si napisalo! Večjega absurda pa še ne! V 21. stoketju bivamo, v digitalni dobi, kjer ljudje ne potrebujejo sámi nič več dosti ‘vodit’ po fasciklih, ampak za to obstajajo računalniški algoritmi. Pa ne sanjaj, da Država ne vodi absolutno pravilne statistike za svoje potrebe. Sevrda pa ne za potrebe javnrga obveščanja!

Podatki obstajajo. Celo natančni podatki. A jih skrivajo. NIJZ Nacionalni Inštitut za Javni Zakol jih skriva kot kača noge. Društvo je celo tožilo NIJZ (ja, tožilo državo!!!) zaradi skrivanja podatkov javnega značaja.

In uspeli so. Zdaj so bo začelo odvijati prikrivanje zločina nad slovenskim narodom!
Razsodba višjega sodišča zahteva dostopnost informacij javnega značaja. Razsodba je prišla v maju 2025.

Višje sodišče v Mariboru je po višji sodnici Mojci Medved Ladinek 19. maja 2025 razsodilo o izjemno pomembni zadevi: DOSTOPU do informacij javnega značaja – razsodba NIJZ-ju natančno razlaga pogoje za obstoj informacije javnega značaja in daje vedeti, da je njihova netransparentnost več kot očitna.

……ali je cepljenje vplivalo na slabše zdravje ljudi, koliko obolelih in umrlih med letoma 2021 in 2023 je cepljenih proti kljovidu… .. posredovanje podatkov o statusu cepljenja umrlih in obolelih ter primerjalno analizo zdravstvenega stanja med cepljeno in necepljeno populacijo V Sloveniji…..

Najdete na strani odgovoren-za-zdravje.si

Bravo, borimo se dalje.

Vse vrste podatkov so začeli skrivati in jih objavljajo le s svojo lastno spin interpretacijo. Celo Register raka ni več dostopen.

Komentarje onemogočajo, cenzura je povsod. Zlasti na cenzuRTV, zlasti o takih temah – že več kot 5 let!

Ugrabili so medicino – psihopati, pa tudi medije. To je zelo očitno.

Nacionalni Inštitut za Javni Zakol – dobra!

Bodo preživeli teoretik butli to polno luno? Matra jih hudo.

Zdravko Mamić Maminjo, 11.06.2025 ob 12:00

Bravo, borimo se dalje.

Vse vrste podatkov so začeli skrivati in jih objavljajo le s svojo lastno spin interpretacijo. Celo Register raka ni več dostopen.

Komentarje onemogočajo, cenzura je povsod. Zlasti na cenzuRTV, zlasti o takih temah – že več kot 5 let!

Ugrabili so medicino – psihopati, pa tudi medije. To je zelo očitno.

Nacionalni Inštitut za Javni Zakol – dobra!

Zato je tako pomembno, da se o tem tudi govori.  Da se realnosti, kaj se res dogaja, zave čim več ljudi.  Brez nas, ki ne ostajamo tiho, bi se “država” z vseh nas še neprimerno bolj delala norca.

Ne povedo tudi, da je v SLO že 800

000 neslovencev.

KrEna2025, 11.06.2025 ob 16:23

Ne povedo tudi, da je v SLO že 800

000 neslovencev.

Na vprašanje, kaj se je v Sloveniji v zadnjih 10 letih spremenilo, ChatGPT niti z besedo ne omeni migrantov oz. migracije.  V vsem drugem se razpiše.

Jaz sem 3x cepljeno, pa še živim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close