Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Zakaj ne bi smeli živeti pod isto streho, če jim to ustreza?

Odgovor na objavo uporabnika
ni res ni res, 15.10.2020 ob 15:07

Povprečna plača, aktualni podatki, je 1.178 eur neto. Tu so všteti seveda tudi tisti, ki so na minimalcih. Nekdo, ki ni sposoben zaslušiti 2.000 neto na mesec naj se malo zamisli nad sabo. Tak človek je bodisi len, brez idej, brez znanj, nevem no. Torej recimo en 1500, drug 2000. S tem se pa že da kaj kupiti, ane? Pri 3500 skupnega dohodka, 1000 ne bi smel biti težaven obrok, pa še 500 se lahko da komot na stran.

Problem je ta, da predvsem mlajši niso kaj preveč pridni in še to kar dobijo plačano, si jih veliko niti ne zasluži. Če bi bili malenkost drugače vzgojeni, bi tudi to bilo malo drugače. Noge narazen dat, to zna pa vsaka.

Hahaha wtf, avtor komentarja živiš v pravljici ali?! 1500 oz 2000 in več imajo direktorji, kakšni višji učitelji, zdravniki, privatniki oz ljudje na res višjih položajih v kakšni firmi, vsi ostali poklici pa si lahko priden kot hlapec si srečen če 1000 neto sploh dobiš. Sem opravljala marsikateri poklic v različnih branžah po več kot 8h na dan in sem samo v dveh službah prilezla čez 1000 pa še to zaradi potnih. Ne nabijaj če nimaš pojma. Službo je dandanes že težko dobit kaj šele da te bodo z sredno šolo ali povprečnim faxom plačali kot da delaš na inštitutu Jožefa Stefana

Imava 120m2 mansarde +30m2 prizidek + garažo za 3 avtomobile + ogromna  parcela + prostor v kleti + podstrešje.

Ker se nisva rabila zakreditirat, je lahko žena delala 4 ure, dokler so bili otroci majhni, sedaj pa dela 6.

Zasluživa oba skupaj 3500.

Položnice plačava tudi za dedija in babico, ki sta spodaj na minimalnih plačah, ogrevanje delamo skupaj – drva, investicije v 80% plačava mi2.

Otroci so zadnji v šoli in takoj po kosilu domov. Potem pri dediju in babici na varnem in toplem počakata do 16:30, ko prideva domov tudi starša. Ponavadi imamo skupaj kosilo (hrano pridela oz kupuje babi). Čez vikend, med prazniki in dopusti kuhamo tamladi za vse oz vržemo kaj na žar.

3 leta nazaj sva s prihranki kupila 3 sobno stanovanje, ki ga oddajamo in ga dobi otrok za uporabo ali prodajo. Odplačan bo, če bo šlo tako naprej čez caa 7 let.

Dedi in babi imata kljub minimalnima penzijama dokaj kvaliteten standard – gresta naokoli, počitnikujeta ipd.

Namen sva imela kupit še eno, pa bomo videli kako se bodo povišale cene stanovanj.

Ne jemljem se kot luzerja.

Odgovor na objavo uporabnika
nesamostojni, 15.10.2020 ob 14:38

Resno me zanima, tisti, ki ste se bili sposobni razmnožit, niste pa sposobni si lastnega doma postavit, vas je tega kaj sram? Jaz tega ne razumem, da živiš pri svojih starših, si domov pripelješ moža ali ženo in tam živiš in izkoriščaš svoje starše, ki se povrh vsega morajo še z vnuki ukvarjati. Če nisi sposoben se postavit na lastne noge, je bolje, da tudi ne foo o kaš!

Joj zakaj ne če jim takoj paše? Mene bolj moti to da imajo otroke in so na socijalni! Pa bi lahko delali pa ne želijo!

Kje bi bili pa vi, če ne bi imeli doma hiše I dovolj prostora? Večina mladih nima takih možnosti. Starši živijo v blokih, ne moreš graditi nobenih prizidkov in nimaš koščka zemlje. Lepo je biti pameten s polno ritjo.

Se strinjam, zame.so to socialni izmecki. Lahko.jih je sram.

Ti so največje zlo naše družbe. Socialci. Nemarneži. Prisesani na državni aparat. Fuj.

Kura, nimajo vsi po 5 jurjev place, da si lahko postavis domovanje. Ce imas pa prevec jim pa pomagaj. Danes niti kredita ne dobis, ce nimas vsaj 2 jurja place. Razvajena kura.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close